Orezul modificat genetic nu pune in pericol sănătatea consumatorilor, se arată intr-un raport dat publicităţii de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA).
RAPORT. Orezul modificat genetic nu pune in pericol sănătatea consumatorilor, se arată intr-un raport dat publicităţii de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA). Mai mult, specialişti din cadrul instituţiei europene arată că nici animalele nu au de suferit in urma consumului şi nici mediul inconjurător. Comisia Europeană va supune la vot introducerea orezului modificat genetic pe piaţa comunitară. Specialişti din cadrul EFSA au declarat că nu este cazul de ingrijo-rări, pentru că acest tip de orez are modificat doar modul de răspuns la tratamentul cu erbicide.
SARE. 9 milioane de vieţi ar fi putut fi salvate dacă consumul de sare ar fi fost redus cu 15% la nivel mondial, se arată intr-un studiu dat publicităţii de Kings Fund London. Medicii doresc in acest fel să facă presiuni asupra reprezentanţilor industriei alimentare pentru a reduce cantitatea de sare folosită. Aceştia sunt convinşi că hipertensiunea şi bolile cardiovasculare sunt cauzate de doza mare de sare pe care o consumăm zilnic. Aceste două maladii au condus la jumătate din decesele din Europa.
CONTROALE. Operatorii economici care comercializează produse neconforme cu legea trebuie să facă ceva schimbări. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor incepe lupta pe două fronturi: controale severe, dar şi informarea consumatorilor. Preşedintele ANPC, Dan Vlaicu, a declarat că, intre 5 şi 20 decembrie, inspectorii vor controla calitatea şi etichetarea alimentelor de sezon. Totodată, echipe mixte ale Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi ale ANPC vor supra-veghea modul de vănzare a alimentelor de origine animală.