Andrei Bădărău, un băiat de 11 ani din Iaşi, a rămas infirm după ce şi-a rupt piciorul la săniuş în urmă cu şase ani. Azi Andrei se deplasează în cârje sau în cărucior.
În ziua de 30 ianuarie 2005, pe când se afla la joacă, Andrei, care avea atunci 5 ani, a intrat cu sania într-un copac. Ruptură de femur. Tatăl său l-a luat în braţe şi l-a dus la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi. Fără a i se face o radiografie, i s-a pus ghipsul. Piciorul îl durea în continuare, degetele i s-au învineţit. Văzându-l cum suferă, părinţii au chemat medicul de gardă. I s-a desfăcut ghipsul până la genunchi, apoi i l-au pus din nou, motivând că iniţial era prea strâns. Durerile au continuat până a doua zi, copilul n-a putut dormi. În cele din urmă, i-au făcut radiografie, l-au operat şi i-au reaşezat oasele fracturate.
Apoi, i-au pus, pentru a treia oară, piciorul în ghips. În sala de operaţie s-a ales cu o infecţie: un stafilococ auriu. Infecţia s-a extins în timp, operaţia s-a desfăcut la un moment dat, puroiul a fost periodic chiuretat, dar nimeni nu lua o măsură de îndepărtare definitivă a pericolului. Între două chiuretaje, copilul era trimis acasă. Infecţia a fost la un pas de a se generaliza, iar Andrei ajunsese aproape de tăierea piciorului. După acest du-te-vino fără rost la spital şi acasă, părinţii s-au speriat şi au cerut ca băiatul să fie tratat la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti, unde medicul ortoped Gheorghe Burnei a încercat să îndrepte ceea ce medicii ieşeni greşiseră.
Dar răul fusese deja făcut. Azi, Andrei nu mai poate merge la şcoală, pentru că se deplasează cu dificultate, deci a rămas fără prieteni. Urmează lecţiile acasă cu un învăţător de sprijin. Instanţa n-a găsit pe nimeni vinovat pentru tratarea incorectă a copilului şi nenorocirea lui, aşa că azi, părinţii lui Andrei nu mai au decât puterea de a spera că băiatului îi va fi, într-un final, bine. Medicii ieşeni au refuzat să-i semneze formularele necesare pentru o operaţie în Italia, singura care mai poate îndrepta răul făcut.
După nenumărate insistenţe şi în urma articolului apărut în Jurnalul Naţional, formularul E 112 a fost semnat: operaţia va fi decontată de Ministerul Sănătăţii. Numai că, după această intervenţie, Andrei va trebui să facă mai multe zile de recuperare şi tratament pentru care părinţii lui nu au banii necesari, în jur de 10.000 de euro. În acest moment, Andrei se află deja la Bologna. Tatăl nu vrea să scape această şansă unică pentru copilul său şi speră într-o minune: că oameni de suflet îl vor ajuta pentru tratament.
Cei care pot să-l ajute pe Andrei să se trateze complet la Bologna pot face donaţii în conturile deschise pe numele lui Bădărău Vasile la BRD, sucursala din sat Dancu, com. Holboca, jud. Iaşi:
RO22BRDE240SV68904442400 RON;
RO14BRDE240SV68904602400 Euro.
Mai multe informaţii puteţi obţine de la familie, la telefon 0755.754.770.