x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Vopseaua de păr conține numeroși compuși cancerigeni. Iată care este cea mai bună alternativă naturală

Vopseaua de păr conține numeroși compuși cancerigeni. Iată care este cea mai bună alternativă naturală

29 Feb 2016   •   18:36
Vopseaua de păr conține numeroși compuși cancerigeni. Iată care este cea mai bună alternativă naturală

Vopselele de păr, atât cele comerciale, cât și cele profesionale, conțin diferiți compuși chimici care cauzează cancer, susțin savanții din Marea Britanie.

Potrivit amplelor cercetări desfășurate de aceștia, substanțele din vopsea reacționează cu fumul de țigară și cu poluanții din atmosferă, formând astfel unii din cei mai puternici compuși cancerigeni cunoscuți.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că mai mult de o treime din femeile din întreaga lume și un bărbat din zece își colorează părul, industria cosmetică neagă cu desăvârșire acuzațiile aduse.

Acesta nu este însă primul studiu care atrage atenția asupra riscurilor. Anterior, vopseaua de păr a mai fost asociată cu numeroase tipuri de cancer, precum cancerul ovarian, cancerul mamar și leucemia.

În plus, foarte multe persoane sunt alergice la substanțele din acest produs cosmetic, reacțiile putând fi fatale.

Din fericire pentru brunete sau pentru acele persoane care doresc să obțină o culoare închisă a părului, există un truc natural care oferă o nuanță incredibilă și strălucire, informează healthyfoodhouse.com.

Efectele pot fi obținute cu ajutorul cafelei. În plus, această metodă de „vopsire” stimulează creșterea și regenerarea părului.

Iată cum se foloșeste:

  • Dacă este posibil, încercați să utilizați cafea organică și să o preparați tare (espresso). Lăsați cafeaua să se răcească. Amestecați două cești de balsam leave-in, cu două linguri de cafea măcinată și cafeaua rece preparată anterior.
  • Aplicați masca rezultată pe păr, lăsând-o să acționeze timp de o oră. Spălați părul cu șampon, ca de obicei. Veți obține o culoare ciocolatie, incredibilă.
  • Pentru a menține nuanța, după fiecare spălare, puteți să vă clătiți cu cafea, pe care o lăsați să acționeze timp de 20 de minute, după care trebuie să vă clătiți din nou cu apă.
  •  

    ×