x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interviuri Comisarul acuzat de viol: "Mă consider nevinovat. N-am avut niciodată discuţii personale cu doamna Melania Renghea"

Comisarul acuzat de viol: "Mă consider nevinovat. N-am avut niciodată discuţii personale cu doamna Melania Renghea"

de Alina Turcitu    |    10 Ian 2013   •   22:07
Comisarul acuzat de viol: "Mă consider nevinovat. N-am avut niciodată discuţii personale cu doamna Melania Renghea"

"Mă consider nevinovat şi ăsta e adevărul. Afirmaţiile doamnei Renghea sunt nefondate şi neadevărate", ne-a declarat telefonic Gheorghe Barbu, comisarul şef din Balş (Olt), acuzat de poliţista Melania Renghea că ar fi violat-o în repetate rânduri şi ar fi plasat-o şi altor capi ai Poliţiei din judeţ. La întrebarea ce fel de poliţistă a fost Melania Renghea, cât timp i-a fost subordonată, comisarul ne-a răspuns: "A fost un agent de poliţie cu atribuţii de secretară care şi-a îndeplinit fişa postului. N-am nici o observaţie de făcut în acest sens. Cu mine doamna Renghea n-a avut niciodată vreo discuţie, nici principială, nici neprincipială, decât discuţii de serviciu. N-am avut niciodată discuţii personale".

Citiţi şi: Soţul poliţistei violate: “A crezut că apucă racleta de curăţat parbrizul şi din greşeală a apucat cuţitul”

Comisarul Gheorghe Barbu a refuzat invitaţia noastră de a avea un interviu faţă în faţă, invocând că nu doreşte să impieteze în vreun fel ancheta procurorilor. "Sunt organe care cercetează. Nu încerc să mă sustrag, dar nu vreau să împiedic cumva ancheta ce tocmai se desfăşoară. După ce se va stabili adevărul, o să fac o conferinţă de presă unde o să răspund la toate întrebările, dar în momentul acesta nu pot spune nimic, vă rog să mă înţelegeţi", ne-a mai declarat poliţistul.

Gheorghe Barbu a devenit cunoscut presei în martie 2010, când a fost filmat băut la volan. A fost prins de un coleg aflat în razie, dar speriat, poliţistul a fugit pe câmp. A fost cercetat pentru sustragere de la recoltarea de probe biologice, dar nu a păţit nimic. Ba dimpotrivă, în loc să primească o sancţiune, în scurt timp a fost promovat.

Pe data de 24 decembrie 2012, poliţista Melania Renghea l-a reclamat la DIICOT Craiova de viol şi şantaj. În plângere, poliţista a menţionat şi alte nume ale capilor din Poliţia Olt, cărora, spune ea, Gheorghe Barbu obişnuia să le-o plaseze tot pentru viol. Pe 26 decembrie, Melania Renghea l-a înjunghiat de mai multe ori în abdomen, după ce, se plânge ea, comisarul ar fi încercat din nou să o violeze. După câteva zile de spitalizare, poliţistul a fost externat. Scandalul s-a lăsat cu demiterea şefului IPJ Olt, Ioan Voicu, al cărui nume apare şi el în cuprinsul reclamaţiei înaintate de Melania Renghea.       

×