x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Cayman GT4 intră în famili Porsche GT. Modelul face suta în 4,4 secunde

Cayman GT4 intră în famili Porsche GT. Modelul face suta în 4,4 secunde

de Sebastian S. Eduard    |    09 Feb 2015   •   16:29
Cayman GT4 intră în famili Porsche GT. Modelul face suta în 4,4 secunde

Porsche Cayman GT4 este cel mai nou GT din familia Porsche. Pentru prima dată, Porsche prezintă versiunea GT a modelului Cayman, cu componente preluate de la modelul Porsche 911 GT3.

Reuşind un tur complet pe cunoscutul circuit Nürburgring în numai 7 minute şi 40 de secunde, Porsche Cayman GT4 se poziţionează ca etalon în segmentul său de piaţă. În plus, noul model este o indicaţie clară a strategiei Porsche de a continua promovarea modelelor sport extreme în două uşi – maşini dezvoltate în cadrul departamentului Motorsport din Weissach.

Configurarea motorului, a şasiului, a frânelor şi designul aerodinamic maximizează dinamica de drum; cu toate acestea, modelul de top se remarcă prin versatilitatea şi utilitatea zilnică, specifice coupe-urilor Porsche în două uşi. Porsche Cayman GT4 are un motor boxer în şase cilindri care dezvoltă 385 de CP, derivat de la modelul Porsche 911 Carrera S. Puterea acestuia este transmisă prin cutia de viteze manuală în şase trepte, fixată pe şasiu prin intermediul unor prinderi dinamice. Porsche Cayman GT4 accelerează de la 0 la 100 de km/h în 4,4 secunde, atingând o viteză maximă de 295 de km/h. Consumul de carburant în regim NEDC al noului Cayman GT4 este de 10,3 l/100km. Şasiul, care dispune de o gardă la sol cu 30 de mm mai joasă şi de un sistem de frânare de dimensiuni mari – este alcătuit aproape în totalitate din componentele modelului 911 GT3.

Dotările tehnice ale noilor sportive GT au la bază modelul Porsche 911 GT3. Fiind o maşină sportivă cu motor central şi un exponat de vârf al clasei sale, Porsche Cayman GT4 continuă tradiţia conceptuală a modelelor GT: 904 GTS, 911 GT1, Carrera GT şi 918 Spyder.

×