x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto E pe primul loc în clasamentul celor mai furate maşini, pentru al treilea an consecutiv

E pe primul loc în clasamentul celor mai furate maşini, pentru al treilea an consecutiv

24 Oct 2016   •   22:30
E pe primul loc în clasamentul celor mai furate maşini, pentru al treilea an consecutiv

În 2015, Pierre Chasseray, director general al asociaţiei "40 de milioane de automobilişti", a evocat lipsa de securitate electronică a acestui autovehicul. Aşa numitul "mouse-jacking", sau piratarea electronică, rămâne şi anul acesta metoda de furt cea mai utilizată.

"Pentru că dimensiunea sa minionă îi permite să fie urcată uşor într-un camion (...) la adăpostul privirilor", Smart rămâne una dintre maşinile cele mai interesante pentru a fi furată, potrivit agenţiei de expertiză BCA Parisien.

Micuţă, urbană... şi râvnită de hoţi: pentru al treilea an consecutiv, Smart ForTwo se clasează în fruntea listei celor mai furate maşini, întocmită de asociaţia "40 de milioane de automobilişti", şi care contorizează numărul autoturismelor furate între iunie 2015 şi iunie 2016, relatează oline huffingtonpost.fr.

Pe locul doi şi trei se clasează Range Rover Evoque şi respectiv Ford Fiesta. Cu excepţia Range Rover Evoque, modelele cele mai furate anul acesta nu fac parte dintre cele mai recente.

Cruţate anul trecut, modelele SUV germane revin în clasament. Range Rover Evoque şi Range Rover îşi fac intrarea pe locurile doi şi patru, în timp ce X5 şi X6 de la BMW ocupă locurile şase şi opt în acest clasament.

"Nu mai este vorba de o revânzare locală pe site-uri de internet, tip Leboncoin", a declarat Pierre Chasseray ziarului Le Parisien. "Este vorba de bande foarte bine organizate în comando-uri şi de reţele capabile să le trimită în străinătate. Modelul X6 a devenit astfel o ţintă râvnită de aceşti infractori".

În general, numărul maşinilor furate a crescut în 2015: +2,3%, faţă de +1,4% în 2014, potrivit cifrelor Ministerului de Interne. Ceea ce înseamnă peste 110.000 de maşini furate anul trecut, reprezentând un prejudiciu estimat la 1,2 miliarde de euro pentru companiile de asigurare, reaminteşte asociaţia.

Sursa: AGERPRES

wikipedia.org

×
Subiecte în articol: smart smart fortwo masini furate