x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Renault Captur 1.5dCi: între Juke şi Stepway

Renault Captur 1.5dCi: între Juke şi Stepway

de Sebastian S. Eduard    |    07 Mai 2014   •   17:20
Renault Captur 1.5dCi: între Juke şi Stepway

Până la urmă alegerea unui motor economic atunci când vrei să-ţi iei un minicrossover este o chestie de buget. Motorizarea diesel 1.5 dCi propune rezultante excelente în privinţa consumului la toate variantele, aşa că depinde de banii pe care îi ai în buzunar dacă optezi să-ţi iei Sandero Stepway, Renault Captur şi Nissan Juke.

Unii spun că, de obicei, bine este să alegi “calea de mijloc” atât în privinţa modelelor cât şi a echipării aşa că ne-am oprit la Captur. Crossover urban înseamnă că poţi sări câteva borduri şi poţi face mici escapade în offroad. Mai mult nu te va lăsa nici inima dar nici suspensia  - care devine destul de rigidă şi zgomotoasă dacă exagerezi. Ţinuta destul de înaltă de drum reprezintă însă un avantaj apreciat îndeosebi de sexul frumos.

Captur nu este un “wow car” în privinţa sportivităţii. Nici nu aşteptam la aşa ceva. Principalul său atu este consumul. Am încercat multiple variante şi rezultatul a fost bun, chiar spectaculos pe alocuri. În regim urban lejer “ne-a ieşit” un 5,4% (în carte 4,2%). În afara oraşului, la un drum la fel de lejer (dar evitând autostrada) consumul a ieşit exact cel din carte: 3.4%. Ceea ce ne spune că putem ajunge cu un plin dincolo de Viena.

×
Subiecte în articol: renault captur