x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Skoda a lansat în România a treia generaţie Fabia. 5 stele Euro NCAP, tehnologie MirrorLink, SmartGate

Skoda a lansat în România a treia generaţie Fabia. 5 stele Euro NCAP, tehnologie MirrorLink, SmartGate

de Sebastian S. Eduard    |    03 Feb 2015   •   15:26
Skoda a lansat în România a treia generaţie Fabia. 5 stele Euro NCAP, tehnologie MirrorLink, SmartGate

Skoda a lansat în România a treia generaţie Fabia, model care a debutat în premieră mondială la Salonul Auto Paris 2014. Noua Fabia se încadrează în clasa mică, îmbină caracterul practic cu designul emoţional şi beneficiază de tehnologie de ultimă oră. În România, Fabia se lansează în 15 variante de culori de caroserie şi un concept special - ColourConcept - care le permite clienţilor să-şi aleagă o culoare anume pentru plafon, jante şi oglinzi retrovizoare laterale personalizându-şi maşina.

Motorizări

Gama de motorizări include patru propulsoare pe benzină şi trei diesel, cu puteri cuprinse între 60 CP şi 110 CP. Toate respectă normele Euro6, au sistem start-stop şi sistem de recuperare a energiei din frânare. Noua Skoda Fabia vine cu un nou sistem ESC cu multi-collision braking cu 6 airbaguri standard şi Front Assistant cu tehnologie radar.
La capitolul siguranţă, noul model Fabia a primit numărul maxim de 5 stele din partea Euro NCAP, organismul european independent ce evaluează siguranţa oferită de noile modele lansate pe piaţă. Modelul este prevăzut cu celulă de siguranţă îmbunătăţită, volan reglabil pe înălţime şi adâncime, centuri de siguranţă cu senzor pentru toate cele cinci locuri, cele din faţă fiind reglabile pe înălţime şi, în plus, au şi pretensionare pirotehnică.

Soluţii deştepte

Modelul este echipat cu până la 10 noi soluţii Simply Clever, incluzând tehnologia MirrorLink™- aceasta fiind pentru prima oară disponibilă într-o Skoda - pentru a conecta smartphone-ul cu automobilul. MirrorLink™ este o “oglindă” a display-ului unui telefon mobil. Ecranul modelului devine astfel panoul de comandă pentru smartphone. Avantajul vine din siguranţa oferită de MirrorLink, care permite utilizarea în mers doar a aplicaţiilor certificate în prealabil, conform standardelor de siguranţă. În staţionare pot fi accesate toate aplicaţiile din telefon.
SmartGate este o altă premieră care se lansează odată cu noua Fabia. SmartGate transmite prin WiFi peste 40 de parametri masuraţi de senzorii maşinii catre aplicaţiile instalate în smartphone. Aceşti parametri sunt preluaţi de aplicaţiile din smartphone şi oferă şoferului analize şi informaţii privind modul de condus sau starea autoturismului.


×