x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Construcţii: Avertisment FMI

Construcţii: Avertisment FMI

de Daniela Ivan    |    07 Iun 2008   •   00:00
Construcţii: Avertisment FMI

Reprezentanţii Fondul Monetar Internaţional (FMI) anticipează o scădere a cererii pentru următoarea perioadă după creşterea economică record din primul trimestru.

Reprezentanţii Fondul Monetar Internaţional (FMI) anticipează o scădere a cererii pentru următoarea perioadă după creşterea economică record din primul trimestru. Asta va conduce la o “aterizare lină”, însă încetinirea ritmului din construcţii ar putea crea probleme economiei româneşti. “Există doi indicatori care trebuie urmăriţi cu atenţie, respectiv indicele încrederii din mediul de afaceri, care are o evoluţie bună în prezent, dar se poate deteriora rapid, şi activitatea din sectorul construc­ţi­ilor, care reprezintă motorul de creştere a acestei economii şi, dacă va înregistra un declin, există posibilitatea unei ate­rizări dure”, a declarat Juan Jose Fernandez-Ansola, repre­zen­tant regional al FMI.


RECUL. Asta ar presupune in­tra­rea într-o perioadă de recesiune, cauzată de tentative ale Executivului de a reduce inflaţia. Guvernato­rul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a avertizat asupra supraîncălzirii economiei, pe mă­sură ce deficitul comercial, ali­men­­tat de avansul pieţei creditelor, pune presiuni asupra inflaţiei.

×
Subiecte în articol: imobiliar