x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Relaţia României cu UE, o afacere profitabilă. Cât am plătit şi cât am primit în şapte ani

Relaţia României cu UE, o afacere profitabilă. Cât am plătit şi cât am primit în şapte ani

21 Mar 2014   •   12:53
Relaţia României cu UE, o afacere profitabilă. Cât am plătit şi cât am primit în şapte ani

România are sold pozitiv în relaţia cu Uniunea Europenă în condiţiile în care, din 2007 până în 2013, România a primit 21,3 miliarde de euro şi a plătit 10,6 miliarde de euro, rezultând astfel un sold pozitiv de 10,9 miliarde de euro, a declarat  consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.

"Problema este că din 2007 noi am devenit membrii ai Uniunii Europene şi din 2007 primim bani de la Uniunea Europeană. Am auzit multe dezbateri în legătură cu ce primim noi şi ce dăm. Spuneam că sunt foarte multe legende, foarte multe poveşti. Una dintre poveştile pe care o aud continuu este că noi plătim mai mult la Uniunea Europeană decât primim. Primim puţin, mult mai puţin decât am fi putut primi. Este un adevăr, dar nu este acesta adevărul că plătim mai mult decât primim", a spus Vasilescu la o conferinţă despre fonduri UE.

Consilierul guvernatorului BNR a arătat că anul 2013 a fost cel mai bun din acest punct de vedere. Practic, în România au intrat fonduri totale de 5,6 miliarde euro, dintre care au fost transferuri curente 2,9 miliarde şi transferuri de capital 2,6 miliarde.

Pe de altă parte, Vasilescu a arătat că, pe lângă banii pe care i-a primit, România a avut multe alte avantaje, precum comerţul cu Uniunea Europeană.

×
Subiecte în articol: excedent financiar uniunea europeana