x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Info

ECONOMIC/Info

05 Dec 2004   •   00:00

6 DECEMBRIE 2004
PARTENERIAT. Microelectronica si Fujitsu Microelectronics GMBH Germania, subsidiara companiei japoneze Fujitsu, au infiintat in Bucuresti un centru de pregatire si formare a specialistilor romani in domeniul microcomponentelor. Directorul general al Microelectronica, Liviu Jalba, a declarat ca necesitatea aparitiei unui institut de cercetari care sa "preia efortul de inovare, crearea de tehnologii si adaptarea la cerintele pietei europene" a venit ca urmare a cooperarii cu firme europene din domeniu din Norvegia si Marea Britanie.

INCA UNUL. Lantul hotelier Golden Tulip, cu sediul in Olanda, a incheiat un al doilea contract de franciza pentru un hotel din Capitala. Viitorul Tulip Inn Bucharest urmeaza sa fie inaugurat in septembrie 2005, dupa finalizarea unei investitii de circa 5 milioane de euro. Reprezentantii lantului Golden Tulip negociaza cu alte doua hoteluri din Romania, pentru o eventuala afiliere in cursul anului viitor. Primul hotel Golden Tulip din Romania, situat pe Calea Victoriei, va fi deschis in ianuarie 2005, fiind in prezent in faza de constructie.

PRELUARE. Societatea Mamaia va vinde, prin negociere directa, complexul hotelier Cazino din statiune, catre doua firme asociate, valoarea minima a tranzactiei fiind de circa 39 miliarde de lei (circa un milion de euro), din care se vor scadea sumele deja investite de noii proprietari. Complexul, alcatuit din doua corpuri separate, Cazino Sud si Cazino Nord, a fost construit in 1935 si functioneaza ca hotel pentru tineret, clasificat la o stea. Potrivit unui comunicat al Mamaia SA, Cazino Sud va fi preluat de Mehmetoglu SRL, pretul minim de vanzare propus de administratorii Mamaia SA fiind de 20,1 miliarde de lei (circa 490.000 de euro). Din aceasta suma vor fi scazute investitiile de 102.000 de euro realizate de firma asociata.

×
Subiecte în articol: economic