x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Guvernul se amesteca in organizarea CCIRB

Guvernul se amesteca in organizarea CCIRB

11 Feb 2005   •   00:00

Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti (CCIRB) protesteaza fata de hotararea de guvern prin care este recunoscuta Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti ca organizatie autonoma cu personalitate juridica, hotarare pe care Executivul a luat-o in sedinta de joi, 10 februarie.

DANIELA IVAN

Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti (CCIRB) protesteaza fata de hotararea de guvern prin care este recunoscuta Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti ca organizatie autonoma cu personalitate juridica. Ilegal este ca statutul pe care autoritatile l-au luat drept motiv al HG a fost declarat nul, inca din anul 2003, de catre instantele judecatoresti. Decizia este in avantajul gruparii Mihail Vlasov, apropiata politic de PNL.

IMIXTIUNE. "Aceasta hotarare de guvern constituie o imixtiune in functionarea si organizarea CCIRB ca organizatie neguvernamentala. Membrii au decis, in repetate randuri, mentinerea Camerei Bucuresti, fara personalitate juridica, in structura CCIRB. In cadrul Adunarii Generale a membrilor CCIRB, legal constituita, care a avut loc in iunie 2003, aceasta decizie a fost confirmata cu o majoritate de 93%. In plus, hotararea de guvern nesocoteste si vointa comerciantilor bucuresteni membri ai CCIRB", se arata in comunicatul CCIRB.

RECUNOASTERE. Grav este ca Executivul se baga peste o structura neguvernamentala, cum este CCIRB, apreciata de Eurochambres (Asociatia Camerelor de Comert din Europa). "Ceea ce pentru Eurochambres, din al carei Comitet Director face parte CCIRB, constituie un nou model, pentru actualul Executiv constituie grave deficiente", se atrage atentia in comunicat. CCIRB isi rezerva dreptul de a se apara impotriva efectelor hotararii de guvern pe toate caile pe care le are la dispozitie, inclusiv prin cele juridice.

×
Subiecte în articol: economic ccirb