x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Mai multe curse Tarom au întârzieri din cauza unui zbor anulat

Mai multe curse Tarom au întârzieri din cauza unui zbor anulat

10 Noi 2017   •   10:38
Mai multe curse Tarom au întârzieri din cauza unui zbor anulat
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Mai multe zboruri Tarom vor întârzia, astăzi, după ce o cursă a companiei, la bordul căreia se aflau și ministrul Apărării și secretatul de stat care supervizează domeniului aviației, a fost anulată joi seară, pentru verificări suplimentare la sistemul de aviație, informează Tarom.

Ca urmare a reprogramării cursei Bruxelles – București, următoarele zboruri vor avea întârzieri: ROT 301/2 București-Frankfurt-București (se estimează o întârziere de 45 de minute), ROT 225/6 București-Praga-București (se estimează o întârziere de o oră și 45 de minute) și ROT383/4 București-Paris-București (se estimează o întârziere de o oră), se arată într-un comunicat emis vineri de Tarom.

În această perioadă, pasagerilor li se asigură asistența la sol conform Regulamentului EC 261/2004, precizează compania aeriană.

Aeronava programată să opereze ieri cursa ROT 374 Bruxelles-București a necesitat verificări suplimentare la sistemul de navigație. După evaluarea tehnică a aeronavei, Tarom a decis reprogramarea cursei pentru vineri, ora estimată de decolare fiind 10:45 (ora locală). Pasagerilor li s-a acordat asistență la sol conform regulamentului, a transmis compania.

După urcarea la bordul aeronavei, pasagerii cursei Bruxelles-București au fost anunțați că există o defecțiune tehnică pe care compania încearcă să o repare. Ulterior, comandantul aeronavei a anunțat că a cerut ajutor companiei aeriene Lufthansa. O oră mai târziu, pasagerii au fost anunțați că nu se poate efectua zborul în condiții de siguranță și că trebuie să coboare din avion.

Printre pasagerii aflați la bordul aeronavei se aflau ministrul Apărării, Mihai Fifor, comisarul european Corina Crețu, europarlamentarul Maria Grapini și secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Dragoș Titea.
 

×
Subiecte în articol: tarom cursa tarom anulata