x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Orban anunță că autoritățile vor lua măsuri pentru susținerea companiilor afectate de pandemie

Orban anunță că autoritățile vor lua măsuri pentru susținerea companiilor afectate de pandemie

15 Mar 2020   •   18:26
Orban anunță că autoritățile vor lua măsuri pentru susținerea companiilor afectate de pandemie
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Premierul Ludovic Orban a declarat că Executivul este pregătit să adopte măsuri pentru susținerea companiilor afetate de pandemie, nominalizând domenii precum transporturile și restaurantele.

"Am constituit un grup de lucru care să analizeze impactul economic și să pregătească măsuri care să susțină toate domeniile economice. Este clar că în transporturi, rutier, de marfă, în domeniul ospitalității- cafenele, restaurante, ca și în alte domenii, impactul este foarte mare și Guvenrul este pregătit, printr-o consultare amplă cu patronate și indicate, să adopte măsuri rapide pentru companiile din domeniile afectate și a angajaților care riscă să aibă de suferit", a declarat prim-ministrul.

O altă măsură care ar putea fi aplicată este limitarea prețurilor unor produse, pentru a evita specula. Premierul a oferit exemplele măștilor, mănușilor, biocidelor, dezinfectanților și altor echipamente de protecție sanitare.

Pe lângă procedurile de achiziție rapidă a celor necesare, premierul a vorbit și despre întărirea Direcțiilor de Sănătate Publică, a Ministerului Internelor, a capacității spitalelor de a furniza servicii de sănătate.

Mediafax

×
Subiecte în articol: orban masuri fiscale coronavirus