x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Putin acuză atacuri speculative asupra rublei

Putin acuză atacuri speculative asupra rublei

de Dan Constantin    |    11 Noi 2014   •   00:48
Putin acuză atacuri speculative asupra rublei

Vladimir Putin a pus devalorizarea rublei pe seama atacurilor speculative. El a mentionat in discutia cu Christine Lagarde, Directorul FMI, ca banca centrala a Rusiei a introdus cursul flotant, dar va interveni la nevoie pentru a sprijini moneda nationala .

De la inceputul anului, rubla s-a devalorizat cu circa 40 la suta fata de dolarul american si a atins praguri psihologice si fata de euro.
Putin a spus ca executivul respecta independenta Bancii Centale, declaratie necesara dupa ce  un vicepresedinte al Dumei de Stat a cerut interventia procurorilor impotriva Guvernatorului Bancii Nationale a Rusiei, care admite devalorizarea rublei.

In ultima perioada Banca Centrala a sustinut rubla cu circa 70 miliarde de dolari, rezerva in aceasta valuta scazand pana la nivelul de 420 de miliarde dolari, potrivit Moskow Times.

In discutia cu Lagarde, sintetizata pe site-ul presedintiei ruse, Putin a mentionat  ca atacurile asupra rublei vor fi urmarite atent si speculatorii pedepsiti.

Putin a fost nevoit sa astepte minute bune aparitia la intanirea programata a directorului FMI, care a motivat intarzierea pe seama politiei chineze care i-ar fi blocattraseul.

La Beijing s-a desfasurat in perioada 8-10 noiembrie summitul economic Asia Pacific,eveniment in marja caruia au avut loc numeroase intalniri ale liderilor din tarile regiunii si finantatorilor internationali.

×