x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Românii cumpără zilnic de pe net de 5 milioane de euro

Românii cumpără zilnic de pe net de 5 milioane de euro

de Daniela Ivan    |    20 Ian 2017   •   14:14
Românii cumpără zilnic de pe net de 5 milioane de euro
Sursa foto: Prykhodov/Getty Images/iStockphoto

Valoarea cumpărăturilor online a depășit pragul de 1,8 miliarde de euro în 2016, cu aproape 30% mai mult decât în 2015, când s-au înregistrat 1,4 miliarde de euro. Dacă am face o medie, acest lucru ar însemna că românii cheltuiesc aproximativ 5 milioane de euro în fiecare zi pentru cumpărături prin Internet.

 

“Din cele 745 de milioane de euro, RomCard a procesat 575 milioane de euro în sistemul 3D Secure, diferența de aproximativ 170 milioane de euro fiind procesată de Netopia mobilPay. Ambele companii au înregistrat creșteri spectaculoase comparativ cu 2015 când RomCard procesase 394 milioane  de euro, iar mobilPay 120 milioane  de euro”, arată datele de la bănci centralizate în raportul GPeC .

Metoda de plată preferată de români rămâne plata ramburs (numerar la livrare) într-o proporție de 90%, numai 2-3% din plăți reprezintă alte metode de plată cum ar fi online banking sau micro-plăți prin sms etc.

Din punct de vedere al numărului de magazine online, principalii jucători împreună cu GPeC estimează că acesta a rămas asemănător cu cel din 2015, respectiv aprox. 5.000 de magazine online care sunt suficient de relevante din punct de vedere trafic și comenzi în așa fel încât să poată fi luate în calcul.

Cele mai cumpărate produse au fost cele din domeniul electronicelor –IT&C, urmate de îmbrăcăminte-cosmetice și de articolele pentru casă și decorațiuni.

×