x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Săptămână cu demiteri de directori la CNAIR

Săptămână cu demiteri de directori la CNAIR

de Adrian Stoica    |    27 Feb 2017   •   09:04
Săptămână cu demiteri de directori la CNAIR
Sursa foto: Bogdan Barbulescu

Săptămâna aceasta va fi una de foc pentru directorii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Nemulţumit de modul în care au evoluat proiectele de investiţii ale companiei, având în vedere că pe toate tronsoanele de autostrăzi aflate în lucru se înregistrează întârzieri, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, va trece la demiterea mai multor directori din CNAIR.

 

Lista directorilor din CNAIR care urmează să fie demişi va fi anunţată de ministrul Transporturilor în această săptămână. „ Ministrul este nemulţumit de faptul că directorii CNAIR au avansat de multe ori termene de finalizare a proiectelor nerealiste, fapt ce a făcut ca acestea să fie depăşite. De asemenea, el s-a arătat nemulţumit şi de slaba calitate a caietelor de sarcini aferente licitaţiilor organizate de compania de drumuri”, ne-au declarat surse din Ministerul Transporturilor. Schimbările preconizate nu vizează şi funcţia de director general, aici urmând să fie păstrat Ştefan Ioniţă, care a fost numit interimar la şefia companiei în cursul lunii ianuarie a acestui an. „ Ministrul le-a transmis celor de la CNAIR că aşteaptă de la ei o schimbare de mentalitate, iar prin schimbărilor care vor avea loc în această săptămână se doreşte impulsionarea activităţii companiei”, au mai precizat sursele amintite.

 

90 km de autostradă ar trebui să fie deschişi traficului rutier în acest an, potrivit declaraţiilor ministrului Transporturilor

 

Se revine la CNADNR

 

la sfârşitul anului trecut fostul Guvern a luat decizia spargerii CNADNR, în două companii, una care să administreze infrastructura (CNAIR) şi una care să se ocupe de promovarea proiectelor de investiţii (CNIR). Cum cea din urmă nu este nici acum funcţională, noua conducere a Ministerului Transporturilor a anunţat că va renunţa la această divizare şi va solicita retragerea din Parlament a Ordonanţei de Urgenţă 55/2016 referitoare la spargerea CNADNR.

 

×