x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Ministrul Fondurilor Europene, în județul Bihor pentru prezentarea masurilor de finanțare pentru dezvoltarea locala

Ministrul Fondurilor Europene, în județul Bihor pentru prezentarea masurilor de finanțare pentru dezvoltarea locala

15 Iun 2018   •   18:18
Ministrul Fondurilor Europene, în județul Bihor pentru prezentarea masurilor de finanțare pentru dezvoltarea locala

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, face astăzi o vizită de lucru în județul Bihor, unde discuta cu primarii și cu reprezentanții autorităților din judet despre posibilitățile de finanțare din fonduri europene puse la dispozitie pentru dezvoltarea locala. Județul Bihor are contractate, in acest moment, proiecte de aprox. 157 milioane euro, prin programele operaționale gestionate de MFE și MDRAP.

La nivelul anului 2017, Bihor s-a numărat printre cele mai performante județe în ceea ce privește accesarea de fonduri europene in România. Doamna Plumb a felicitat autoritățile locale pentru contribuția la accelerarea ritmului de absorbție a banilor europeni în ultimul an, arătând ca acest județ trebuie sa fie un exemplu la nivel national. A reamintit situația la zi a fondurilor europene, astfel: 2,26 miliarde euro - plățile efectuate către beneficiari pentru programele operaționale gestionate de MFE și MDRAP; 22,9 miliarde euro - valoarea totală a liniilor de finanțare deschise până în prezent, suma care reprezinta peste 81% din alocarea totală a României; 12,31 miliarde euro - valoarea contractelor de finanțare semnate. 18% rata de absorbtie a Romaniei, față de 19% media UE.

×