x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Beneficiile uleiului de cocos asupra sănătății. De ce să îl consumi pe stomacul gol

Beneficiile uleiului de cocos asupra sănătății. De ce să îl consumi pe stomacul gol

de Redacția Jurnalul    |    27 Apr 2024   •   08:00
Beneficiile uleiului de cocos asupra sănătății. De ce să îl consumi pe stomacul gol
Sursa foto: Hepta

Uleiul de cocos are multe beneficii asupra organismului. Este bine să fie consumat pe stomacul gol ori inclus în preparate simple, cum sunt salatele ori smoothie-urile.

Energizant

Uleiul de cocos conține acizi grași cu lanț mediu (MCT-uri), care sunt digerați rapid și furnizează energie instantanee organismului. Consumul pe stomacul gol poate oferi un impuls de energie imediată și susținută.

Pierderea în greutate

MCT-urile din uleiul de cocos au fost asociate cu pierderea în greutate deoarece pot acelera metabolismul și stimulează arderea grăsimilor. Consumul pe stomacul gol poate spori aceste efecte.

Digestie

Uleiul de cocos are proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice, care pot ajuta la combaterea bacteriilor dăunătoare din tractul digestiv. Consumul pe stomacul gol poate sprijini sănătatea intestinelor și poate reduce riscul de probleme digestive, cum ar fi infecțiile sau inflamațiile.

Imunitate

Datorită conținutului său de acizi grași și substanțe active, uleiul de cocos poate susține sistemul imunitar, ajutând organismul să lupte împotriva infecțiilor și bolilor.

Sănătatea pielii și a părului

Consumul regulat de ulei de cocos poate avea beneficii și asupra pielii și a părului. Grăsimile sănătoase și antioxidanții din uleiul de cocos pot hidrata și hrăni pielea și părul din interior.

Ulei de cocos pe stomacul gol

Ia o lingură de ulei de cocos înainte de micul dejun pentru a beneficia de efectele sale benefice asupra digestiei și energiei.

Adaugă o lingură de ulei de cocos în smoothie-uri sau cafea pentru a te bucura de beneficiile sale pe stomacul gol.

Poți lua o lingură de ulei de cocos direct și apoi beți un pahar de apă, notează spynews.ro.

×
Subiecte în articol: ulei cocos sanatate