x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Cel mai mic salariu va fi 1.200 lei

Cel mai mic salariu va fi 1.200 lei

20 Mai 2015   •   12:29
Cel mai mic salariu va fi 1.200 lei
Sursa foto: Jevtic/Getty Images/iStockphoto

Salariul minim pe economie va creşte la 1.200 de lei, începând cu ianu¬arie 2016. În prez¬ent se lucrează la legea salarizării unitare în sistemul bugetar.

„Ceea ce am reuşit noi să facem pentru anul acesta a fost să creştem salariile doar în cele două sectoare-cheie: sănătate şi educaţie. Acum ne uităm către tot sectorul bugetar. Administraţia publică locală, admi¬nistraţia publică centrală, pentru că, într-adevăr, aici nu au mai fost făcute majorări, iar motivarea personalului nu există”, a declarat, marţi, ministrul Muncii, Rovana Plumb, într-o conferinţă de presă. Funcţio¬narii publici au protestat recent, deoarece s-a produs o suprapu¬nere a claselor de salarizare după creşterea salariului minim pe economie la 975 de lei, urmând ca de la 1 iulie acesta să fie m

Conform noilor grile de salarizare, cel mai mare venit va fi al preşedintelui României: 20.000 de lei, de la 6.700 lei în prezent. Salariul va fi egal cu cel al preşe¬dintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, al premierului, al preşedintelui Camerei Deputaţilor şi al preşedintelui Senatului.
Politici pentru creşterea natalităţii

În prezent se caută soluţii şi pentru modificarea calculării şi modului de acor¬dare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului, astfel încât să fie încura¬jată creşterea nata¬Muncii propune eliminarea nive¬lului maxim până la care se acordă indemnizaţia şi egalarea sumei cu media salariului avut de mamă în ultimele 12 luni, înainte de a intra în concediul pentru creş¬¬lului, părinţii primesc o indemnizaţie în cuantum de 85% din media veniturilor nete, dar nu mai mult de 3.400 lei, dacă aleg concediu de un an, şi 1.200 lei, pentru cel de doi ani.
 

×