x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Vrei să afli când poţi să ieşi la pensie? Procedura e simplificată acum!

Vrei să afli când poţi să ieşi la pensie? Procedura e simplificată acum!

17 Feb 2016   •   18:15
Vrei să afli când poţi să ieşi la pensie?  Procedura e simplificată acum!
Sursa foto: observator.ro

Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP) dispune de un serviciu electronic prin intermediul caruia orice persoana poate afla informatii precum stagiul de cotizare realizat sau varsta la care poate solicita inscrierea la una dintre categoriile de pensie existente.

Cei interesati de astfel de informatii le pot accesa online, gratuit, la adresa https://www.cnpp.ro/home, accesand fereastra “De ce sa imi fac cont?” si urmand intocmai procedurile indicate, scrie observator.ro.

Pentru crearea unui cont online vizitatorii trebuie să citească descrierea fluxului de creare utilizator şi să îşi exprime acordul pentru condiţiile de utilizare a portalului CNPP. Acordul este considerat a fi asumat prin introducerea datelor specifice cererii de creare cont.

Pentru identificarea unică a utilizatorului este necesară completarea formularului de creare cont. Toate campurile marcate cu “ * “ sunt obligatorii şi salvarea cererii nu este posibilă daca acestea nu sunt completate.

Datele de identificare trebuie să fie conforme cu realitatea:

Numele şi prenumele
CNP
Adresa de e-mail
Act de identitate
Adresa de domiciliu.
După finalizarea completării formularului, acesta se printeaza pentru a putea fi semnat  în original.

Pentru obţinerea datelor de acces, după ce s-a tipărit cererea trebuie parcurse urmatoarele etape:

Se semnează cererea;
Solicitantul se va prezenta personal cu cererea semnată la oricare casa teritorială de pensii, împreună cu actul de identitate în original şi copie sau, după caz, cu documentele justificative în original şi copie pentru fiecare persoană terţă căreia îi va administra contul;

Cererea va fi procesată şi aprobată la nivelul casei teritoriale de pensii. După aprobare vor fi transmise datele de acces (nume utilizator şi parolă) solicitantului, pe e-mailul specificat de acesta în cerere.

×