x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Maria Buză

Astăzi e ziua ta, Maria Buză

de Ramona Vintila    |    26 Feb 2013   •   01:32
Astăzi e ziua ta, Maria Buză

Cunoscuta şi apreciata artistă, actriţă şi interpretă Maria Buză împlineşte astăzi 44 de ani. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”

“Sunt un om în slujba culturii. Sunt încă ucenic! Dar nu mă las, o să ajung eu mare!”
“Cred că vremurile în care trăim sunt «universul» pe care fiecare dintre noi şi-l construieşte. Trăim aşa cum ne clădim! Mă uit la televizor şi, de multe ori, îmi pare că tot ce văd şi ce se întâmplă este o lume fictivă şi n-are a face cu realitatea. Aşa că cea mai fericită sunt în casa mea cu familia şi cu prietenii mei. Am momente când nu vreau să răspund la telefon sau chiar să ies din casă. Îmi doresc să stau cât mai mult cu băieţelul meu. Creşte şi vreau să mă bucur de fiecare clipă petrecută în preajma sa. Suntem buni prieteni şi ne distrăm împreună ca doi copii. Îi lipseşte foarte mult un frate sau o soră, şi atunci când mă joc cu el parcă am fi fraţi! Se bucură şi-mi zice că sunt cea mai tare mamă! Cam aşa îmi trece timpul când nu sunt la repetiţii la teatru, la televiziune sau la concerte.  

Jorge Luis Borges spune că «Orice viaţă este constituită dintr-un moment unic, moment în care un om află, o dată pentru totdeauna, cine este». Această revelaţie am trăit-o în anul 1993, când am devenit studenta Academiei de Teatru şi Film. Domnul profesor Gelu Colceag, convins de menirea mea, m-a susţinut în faţa comisiei, şi pentru că în acel an avea să ia clasa, am fost norocoasă să mă număr printre cei care urmau să facă parte din clasa dumnealui. Au urmat patru ani în care am redescoperit lumea în toată splendoarea ei, nu doar uitându-mă în jurul meu, ci privind în sufletul şi în inima mea! Este şcoala vieţii mele, în toate sensurile ei! Cei care vor citi aceste rânduri, această confesiune, dacă e să-i zicem aşa, sper să-mi simtă în suflet dorinţa de a face totul, în aşa fel încât să fiu demnă de toată admiraţia şi aprecierea celor care se bucură de ceea ce sunt. Şi aici am să amintesc, pentru a nu ştiu câta oară, vorbele lui Gabriel Garcia Marquez, care pentru viaţa mea şi apoi cariera mea au însemnat enorm, «Nu te iubesc pentru ceea ce eşti, ci pentru ceea ce sunt atunci când sunt cu tine». Aşa am descoperit importanţa celor din jurul nostru şi, mai mult de atât, noi, artiştii, suntem ceea ce suntem datorită publicului care investeşte atâta dragoste în noi, şi toate dorinţele lui se împlinesc prin noi, acolo pe scenă!

Cred că, mai degrabă, sunt un om în slujba culturii. Sunt încă ucenic! Dar nu mă las, o să ajung eu mare! Da, astăzi împlinesc 44 de ani! Sunt ani frumoşi, cu împliniri, cu tristeţi, cu bucurii, cu farmec şi în cele din urmă revelaţii, aceste ferestre ce ni se deschid către cunoaşterea lumii ăsteia, în care încercăm tot timpul să ne definim, să ne perfecţionăm şi mai ales să aflăm ce «rol» jucăm în «distribuţia» asta şi dacă vom fi «premiaţi» sau nu! Am început să filosofez! E grav! Semnele bătrâneţii, deh! În anul aceasta sper să mi se întâmple numai lucruri frumoase şi tot ce mi-am pus în gând să se împlinească, în aşa fel încât să-l pomenesc anul ce vine! Eu ce-am avut de spus am spus! La mulţi ani tuturor cosărbătoriţilor! Sunt mulţi «Peşti» în ţara asta! La mulţi ani şi să vă bucuraţi de o zi excelentă. A dumneavoastră cu drag, Maria!”

×
Subiecte în articol: Maria Buza