x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 13 copii, opriți pe aeroporturi pentru că nu îndeplineau condițiile pentru ieșirea din țară

13 copii, opriți pe aeroporturi pentru că nu îndeplineau condițiile pentru ieșirea din țară

de Redacția Jurnalul    |    29 Iun 2024   •   21:00
13 copii, opriți pe aeroporturi pentru că nu îndeplineau condițiile pentru ieșirea din țară

13 copii au fost opriți, în ultima săptămână, pe aeroporturi pentru că nu îndeplineau condițiile pentru ieșirea din țară, a anunțat sâmbătă Poliția de frontieră.

Potrivit Poliției de frontieră, în ultima săptămână au fost făcute peste 33.000 de verificări în aplicația eDAC, pentru a verifica identitatea și situația legală a persoanelor.

Astfel, o echipă formată din doi polițiști de frontieră a legitimat în zona terminalului Schengen a Aeroportului Internațional Henri Coandă București o femeie care intenționa să călătorească spre Roma. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că documentul de identitate prezentat este anulat din data de 29 septembrie 2022. Persoanei i-a fost reținută cartea de identitate emisă de autoritățile române, iar femeia a renunțat la călătorie întrucât nu se mai afla în posesia unui alt document de călătorie valabil.

În aceeași perioadă, echipe mixte au interceptat și legitimat un cetățean din India și unul din Sri LAnka în zona Aeroportului Internațional Henri Coandă București. În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că aceștia se află în ședere ilegală pe teritoriul României, contractele de muncă fiind încetate. Bărbații au fost preluați de echipe operative din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări pentru luarea de măsuri legale.

O patrulă de pe Aeroportul Cluj-Napoca formată din doi polițiști de frontieră a legitimat în zona publică a terminalului de plecări Schengen trei persoane, doi bărbați o femeie, toți cetățeni Sri Lanka, care urmau să călătorească către Varșovia. În urma verificărilor în aplicația eDAC s-a constatat faptul ca aceștia se află în ședere ilegală. Persoanele au fost predate Serviciului pentru Imigrări Cluj pentru dispunerea măsurile legale.

În urma unui control efectuat cu ocazia debarcării pasagerilor dintr-o cursă venită din direcția Istanbul, o echipă formată din polițiști de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Henri Coandă București a constatat faptul că un bărbat care s-a legitimat cu un pașaport italian nu este persoana din documentul prezentat la control. Asupra persoanei nu au fost descoperite alte documente care să ateste identitatea persoanei, iar persoanei în cauză nu i s-a permis intrarea în țară și a fost înapoiată de către compania transportatoare în direția Istanbul.

De asemenea, echipele mobile din cadrul Aeroporturilor Henri Coandă București, Timișoara și Baia Mare au mai constatat faptul că treisprezece cetățeni români minori care intenționau să călătorească în diferite state din spațiul Schengen, nu îndeplineau condițiile legale pentru ieșirea din țară (lipsă procură din partea celuilalt părinte, documente expirate sau anulate). Acestora nu li s-a permis continuarea călătoriei, iar însoțitorii, respectiv mamele, au renunțat la călătorie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: copii aeroporturi