x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta. Mircea Baniciu. “Am mai puţin păr şi mai multă minte”

Astăzi e ziua ta. Mircea Baniciu. “Am mai puţin păr şi mai multă minte”

31 Iul 2014   •   00:50
Astăzi e ziua ta. Mircea Baniciu. “Am mai puţin păr şi mai multă minte”
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images
Mircea Baniciu: Visează o Românie mai bună
Mircea Baniciu se rotunjeşte... la vârstă! Astăzi împlineşte 65 de ani. Cum au trecut anii? Pe unde?
Nici noi nu ştim şi nici sărbătoritul pare că nu ştie: “Văd în oglindă acelasi puşti de 18 ani, chiar dacă am mai puţin păr şi mai multă minte. Sunt fericit când văd că publicul mă iubeşte ca-n prima zi. Mă bucur în continuare de săli pline şi public numeros la concerte, ceea ce-mi doresc şi în continuare”. E clar! Este foarte bogat! Are o experienţă de viaţă ce poate fi transpusă pe peliculă.

“Am avut norocul să fac toată viaţa ceea ce mi-a plăcut. Şi mi-a şi ieşit... Eu sunt fericit că am reuşit să-mi îndeplinesc menirea, indiferent de vremuri. Şi înainte de ’90, şi după, am avut inspiraţia de a-mi găsi drumul în viaţă, deşi niciodată nu a fost foarte uşor. Societatea românească s-a schimbat: dintr-una mult prea rigidă înainte de ’90 într-una mult prea libertină astăzi”. Mircea Baniciu nu ar vrea să mai schimbe nimic, nici dacă ar putea. Visează ca orice om, să facă mai multe şi mai bine. “Visez o Românie mai bună. Mi-ar plăcea să trăiesc într-un loc în care se mai poate visa.”

Crede în adevărul zicalei “Fereşte-mă, Doamne, de prieteni, că de duşmani mă feresc eu” şi nu regretă nimic. “Cele mai mari dezămăgiri ţi le provoacă prietenii, nu duşmanii. În ce mă priveşte, am trăit astfel de momente de dezamăgire, pe care nu mi le-aş fi imaginat niciodată. Regretele sunt inutile. Eu am luat lucrurile mereu aşa cum au picat. Ce-am făcut, am făcut şi gata! Ce n-am făcut în viaţă a fost tot spre binele meu.”

Nu îi place viaţa la ţară, nu se vede săpând în grădină şi cultivând roşii, “în schimb e o plăcere să stai să citeşti în şezlong înconjurat de verdeaţă şi de flori. Timp să am!”.

×
Subiecte în articol: mircea baniciu