x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi este ziua ta, Marius Stănescu

Astăzi este ziua ta, Marius Stănescu

de Ramona Vintila    |    11 Iun 2013   •   00:30
Astăzi este ziua ta, Marius Stănescu
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Una dintre cele mai cunoscute şi mai apreciate prezenţe ale teatrului contemporan, Marius Stănescu împlineşte astăzi 47 de ani. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”.

“Nu am visat neapărat la cine ştie ce premii în actorie, dar le-am luat pe toate care se dau în România”
“Încă mă mai ocup cu teatrul. Am repetiţii, am avut spectacole lectură, am avut premieră, pregătesc altă premieră. Am spectacolele de la Odeon, «Gaiţele», «Viaţa e vis» şi «Aventurile lui Habarnam», am premiera de la Teatrul de Comedie, sala nouă, «Urâtul» şi «Spitalul comunal», la Metropolis. Teatrul se face de bună calitate în România.
E destul de greu să fii actor în România de astăzi pentru că veşnica problemă a salariilor a devenit mai gravă, suntem într-un fel daţi deoparte şi jucăm pe seminţe. Nu suntem luaţi în seamă aşa cum trebui de către conducerea ţării şi atunci e greu, dacă ai şansa trebuie să joci şi în altă parte decât la teatrul tău ca să poţi trăi cât de cât decent pentru că din salariu nu se poate trăi decent.
Nu am visat neapărat la cine ştie ce premii, dar le-am luat pe toate care se dau în România. Acum n-am decât să le mai iau o dată. Am luat premiul pentru cel mai bun actor principal şi la UNITER şi pe film, mai multe premii de interpretare. În România nu contează absolut deloc premiile pentru un actor, dovadă că după ce am luat premiul UCIN pentru cel mai bun actor principal, pentru două filme de atunci n-am mai făcut film.
De obicei, nu mă uit în urmă, ci înainte. Sper să continui să fac teatru, să mă ţină Dumnezeu sănătos şi să lucrez la fel de mult ca şi până acum.
Dacă aş putea retrăi cele mai frumoase clipe din viaţa mea, probabil aş alege întâlnirea cu Vlad Mugur, întâlnirea cu Ştefan Iordache şi cea cu George Constantin.
Vreau să transmit sănătate şi încredere în forţele proprii tuturor celor care citesc aceste rânduri.”

×
Subiecte în articol: Marius Stănescu