Inginer constructor, profesor universitar, scriitor, om politic, fost ministru al Lucrărilor Publice, Nicolae Noica mai adaugă o bijuterie la salba de lucrări care l-au definit ca “istoric al zidirilor”. Nicolae Noica completează acum seria de volume care aduc în atenţia generaţiei de azi clădiri, veritabile opere de arhitectură şi inginerie definitorii perioadei de mare avânt şi afirmare a spiritului românesc din deceniile regalităţii. Volumul lansat la Banca Naţională a României de Editura Vremea prezintă Palatul Academiei de Înalte Studii Comerciale şi Industriale, una dintre clădirile reprezentative ale Capitalei, care domină Piaţa Romană. Istoria acestui lăcaş de învăţământ superior este dezlegată de pasiunea istoricului care scoate la lumină documente, fotografii, dar mai ales episoade din viaţa profesorilor, constructorilor şi arhitecţilor care au contribuit la ridicarea Palatului, început ca proiect în 1913 şi finalizat constructiv între anii 1924-1926. Prin noua realizare editorială de înalt nivel ştiinţific, Nicolae Noica se impune şi mai riguros ca un cercetător singular într-un domeniu complex şi inedit, care îmbină ştiinţele inginereşti, istoria şi arta scrisului.
Credem că Nicolae Noica îşi merită cu prisosinţă o candidatură pentru cel mai înalt for cultural şi ştiinţific al ţării – Academia Română.
Pentru noua lucrare care trezeşte sentimentul mândriei pentru realizările de prestigiu din epocile de mare avânt constructiv, Jurnalul Naţional îl declară pe Nicolae Noica “Omul Zilei”.