x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale “Şcoala Ardeleană” – expoziţie la Chişinău

“Şcoala Ardeleană” – expoziţie la Chişinău

de Maria Sârbu    |    11 Aug 2014   •   19:34
“Şcoala Ardeleană” – expoziţie la Chişinău

Cu prilejul împlinirii a 25 de ani de când s-a revenit la alfabetul latin şi Limba Română a devenit limbă de stat în Moldova de peste Prut (se sărbătoreşte la 31 august) va fi vernisată la Chişinău, la Galeria “La ronD” – în spaţiul circular ce are în centru statuia lui Ştefan cel Mare –, expoziţia “Şcoala Ardeleană”.

Evenimentul este organizat marţi, de la ora 11:00, de Institutul Cultural Român “Mihai Eminescu” în colaborare cu Primăria Chişinău şi în parteneriat cu Muzeul Naţional al Literaturii Române şi Biblioteca Naţională a  Republicii Moldova.

Este unul dintre evenimentele dedicate Zilei Naţionale a Limbii Române. Expoziţia e alcătuită din 18 bannere de 0,92 x 2,10 metri, care conţin fotografii şi documente de epocă, păreri ale istoricilor, oamenilor de cultură referitoare la mişcarea culturală numită Şcoala Ardeleană.

Locul pentru a prezenta o asemenea expoziţie este bine ales, dat fiind că Galeria “La ronD” (e în aer liber, desigur) reprezintă una dintre intrările în Grădina publică Ştefan cel Mare, în care există celebra Alee a Scriitorilor şi unde au loc, la 31 august, manifestări culturale consacrate Limbii Române, cu participarea multor oameni de cultură.

×