x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hannibal se întoarce la AXN. Pentru felul doi

Hannibal se întoarce la AXN. Pentru felul doi

de Sebastian S. Eduard    |    26 Mar 2014   •   18:23
Hannibal se întoarce la AXN. Pentru felul doi

Cel de-al doilea sezon “Hannibal” bate la uşă. Începând cu 7 aprilie fanii genului – şi nu sunt puţini – pot degusta, din nou, din extrem de încâlcita şi tensionanta atmosferă a serialului, evident tot pe AXN. În aşteptarea “felului doi” am încercat să tragem cu ochiul la filmări şi să punem câteva întrebări protagoniştilor...

■ Bun găsit Mads Mikkelsen, Hugh Dancy, Caroline Dhavernas şi Laurence Fishburne. La ce să se aştepte fanii de la al doilea sezon?
■ Mads Mikkelsen:
Explozie. Într-o anumită măsură, al doilea sezon este o explozie în sine. Toate personajele pe care sperăm că oamenii au ajuns să le iubească vor trece prin experienţe marcante. Sezonul al doilea este încărcat de semnificaţii şi ne putem aştepta ca acest tânăr (n.r. Hugh Dancy, interpretul lui Will Graham) să impresioneze prin reacţia la finalul primului sezon. În episoadele celui de-al doilea sezon încerc să îi recâştig prietenia – de la această premiză pornim.
■ Hugh Dancy: Hannibal este pus în poziţia lui Will, în cadrul FBI, într-o oarecare măsură, astfel că este foarte concentrat pe noua postură, favorabilă lui. Will trebuie să îşi exploreze propriul Hannibal interior, pentru că nu se poate baza pe nimeni altcineva. Sunt câteva jocuri distractive în care ne transpunem.

■ Vorbind despre Hannibalul tău interior, te vedem purtând o mască, apoi o cămașă de forţă. Cum te-ai simţit jucând această scenă? A fost o zi specială pe platourile de filmare pentru tine?
■ Hugh Dancy: Da, desigur. Scena este foarte sugestivă şi memorabilă, îţi transmite un sentiment foarte puternic. Într-un sens mai literal, am devenit uşor claustrofob. Dar a fost foarte interesant, trebuie să recunosc asta. M-am simţit destul de important să ajung să fiu legat. Nu credeam că îmi va plăcea atât de mult să fiu legat.

■  Mads, mă întreb cum te simţi atunci când trebuie să interpretezi un rol pe care Anthony Hopkins l-a făcut atât de faimos?
■ Mads Mikkelsen: Încerc să nu continui rolul lui Anthony Hopkins.  Încerc să mă pliez pe indicaţiile lui Bryan, să mă concentrez pe rolul actual. Desigur, nu ne putem detaşa 100% de rolul interpretat de Anthony Hopkins pentru că Hannibal este Hannibal, dar să încercăm să copiem rolul ar fi sinucidere curată. Cred că am evitat înţelept să stăm departe de asta. Anthony Hopkins a făcut un rol fantastic, dar noi creăm propriul rol.

■ În noul sezon, îl vom vedea pe Hannibal ajutând FBI-ul în rezolvarea cazurilor?
■ Mads Mikkelsen: 
Da.

■ Cum va fi noua experienţă pentru public, ţinând cont de faptul că l-am văzut în primul sezon pe Will în această poziţie?
■ Mads Mikkelsen:
Este interesant, bineînţeles că nu voi aborda noua postură aşa cum o face Will. Pot doar să apelez la metode mai intelectuale, mai degrabă decât empatice, şi de aceea, Jack îmi cere ajutorul. Desigur, Jack are motivele sale, dar, evident, întreaga poveste îi face mare plăcere lui Hannibal.

■ Laurence, nu este ultimul sezon pentru tine, nu-i aşa? Mi-e teamă pentru soarta ta. Hugh, cât de mult ţi-a plăcut această inversare de roluri între tine şi Hannibal? Îţi explorezi spiritual interior, să spunem plastic.
 ■ Laurence Fishburne:
Doar pare că mor. Sezonul debutează cu o scenă de luptă între mine şi Hannibal, dar apoi se menţionează – 12 săptămâni înainte şi nu aflăm exact adevărul. Nu ştim scena nu este cumva produsului imaginaţiei lui Will, adică dacă Will trăieşte una dintre experienţele sale în afara corpului, deoarece, de multe ori în noul sezon, îl vedem pe Will pescuind. Şi aflăm, ulterior, că el este, de fapt, în spital. Sunt câteva personaje care o mierlesc în acest sezon, dar Jack nu este unul dintre ele.
■ Hugh Dancy: Este amuzant pentru mine, deoarece Will a fost o victimă a împrejurărilor şi nu ştia ce i se întâmplă, în primul sezon. Iar în al doilea sezon, este conştient pe deplin. Deşi închis, nu are nicio putere. Hannibal nu se schimbă aşa de mult, dar şi el şi-a pierdut prietenul şi este interesant, până la un anumit punct, să vedem această vulnerabilitate explorată. Will observă acest lucru şi îl foloseşte în avantajul să, astfel că povestea o ia pe o nouă direcţie.

■ Hugh, scenele pe care le interpretezi au o intensitate aparte. Când pleci de la filmări, cum de debarasezi de sentimentele resimţite? Trebuie să fie totul foarte intens pentru tine.
 ■ Hugh Dancy:
Mereu variază. Uneori, este surprinzător că cele mai intense scene, de fapt, sunt mai uşor de interpretat într-un mod mai relaxat. Iar alte scene, care ar trebui să fie facile, devin un adevărat iad. Nu din vreun motiv anume, dar nu este precum întunericimea pe care o port mereu cu mine, cred. Experienţa predominantă este o adevărată plăcere şi să lucrez cu aceşti oameni, cu scriitura fantastic a lui Bryan, este o bucurie permanentă.

■  Hugh, publicul ştie că Will are un dar. Ne poţi spune mai multe despre acest dar? 
■ Hugh Dancy:
Nu ştiu dacă este un dar sau un blestem, dar este o formă de empatie. Barierele între el şi altă persoană, pe care majoritatea dintre noi ni le impunem, sunt mult mai volatile pentru Will. Este ceea ce îi permite să lucreze pentru FBI, ceea ce îi permite să îl ajute pe Jack, faptul că se poate pune în locul altcuiva. Dar toate acestea au un preţ. Ceea ce aflăm în plus în sezonul al doilea, aflăm mulţumită laturii sale întunecate. Este lucrul pe care Hannibal îl observă de la început, ceea ce îl interesează să exploreze în Will.

■ Cum a fost colaborarea cu Guillermo? (n.r. Guillermo Navaro, regizorul a trei episoade din primul sezon – Coquilles, Trou Normand, Rôti)
■ Hugh Dancy:
Ole! Da, ole! După o dublă bună cu el, ştii că a fostul totul OK, pentru că auzi din spatele monitorului "Ole!" A fost minunat. Este un tip extraordinar.
■ Mads Mikkelsen: Eu stau aici şi zâmbesc la cuvintele voastre. Nu am auzit niciodată acest "Ole!"
■ Laurence Fishburne: Ba da, dar la tine a şoptit. Este mai minimal cu tine; trebuie să te mulţumesşti cu asta.
■ Hugh Dancy: Ole! Da, este un super tip, o mare personalitate. Cred că este mai cunoscut ca director de imagine, dar a fost distractiv să lucrăm cu cineva atât de talentat şi experimentat, dar care, în acelaşi timp, învăţa despre regia unui serial. A adus un plus vizual foarte impresionant, datorită imersiunii sale cu camera video. A fost extraordinar.
■ Caroline Dhavernas: Şi este singurul regizor care ne-a dus la salsa…

×
Subiecte în articol: hannibal