x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Vedetele au făcut autostopul și au mâncat pe jos, în casele localnicilor vietnamezi

Vedetele au făcut autostopul și au mâncat pe jos, în casele localnicilor vietnamezi

13 Feb 2018   •   13:26
Vedetele au făcut autostopul și au mâncat pe jos, în casele localnicilor vietnamezi
Sursa foto: Diana Oros

Luni seară s-a dat startul celei mai inedite aventuri pentru cele 7 cupluri de vedete care au acceptat provocarea ,,Asia Express”. Prima oprire, Vietnamul, a fost o lecție pentru concurenți, care au fost nevoiți să se descurce cu un singur euro pe zi mult mai rapid decât se așteptau. Startul cursei i-a luat prin surprindere pe toți, iar adrenalina și spiritul de competiție au fost coordonatele care au declanșat lupta pentru supraviețuire pe un teritoriu complet nou. Astfel, celebritățile au încercat să caute transport, cazare, să depășească barierele de limbaj, să îndeplinească cu brio probele din prima etapă, ținând cont și de faptul că se află într-un concurs contracronometru.

,,Fie că sunteți pregătiți, sau nu...începe Asia Express”, au fost cuvintele Ginei care i-au surprins pe fiecare dintre cei 14, care veniseră îmbrăcați la patru ace pentru un eveniment special organizat de ambasadorul României, în cinstea sosirii lor. Percheziționați de poliția vietnameză, cu bunurile confiscate, concurenții au primit un card cu adresa hotelului, unde au fost nevoiți să ajungă cât mai repede. S-au lovit de primul impas, deoarece transportul nu era asigurat, de aceea fiecare echipă s-a străduit să își creeze un avantaj în fața celorlalți. Raluk s-a descălțat de tocuri și a alergat pe piatră cubică, iar Dorian Popa a pus la bătaie cerceii de aur ai mamei sale pentru un taxi până la hotel. Toți au apelat, pentru prima oară, la bunăvoința localnicilor, iar după multe refuzuri și momente de dezorientare au ajuns în cameră, unde au avut foarte puțin timp la dispoziție să își pregătească bagajele Asia Express, deoarece cursa abia începuse.

Au renunțat la bani, la telefoane și la multe alte lucruri care le-ar fi fost utile și au pornit către primul punct de întâlnire: Halong Bay, acolo unde primele trei echipe ajunse s-au calificat pentru o probă a amuletei. Miza era una importantă: 500 de Euro, care pot fi folosiți după competiție, dar și un avantaj extrem de important pentru următoarea etapă, un dictionar.  Lora și Ionuț Ghenu au sosit primii în port, fiind urmați de echipa Vicăi și a Danielei Crudu și de Andrei Ștefănescu și Liviu Vârciu. Cele trei cupluri de vedete s-au întrecut într-o probă a dexterității și a rapidității ca niște adevărați pescari localnici și au vâslit către barca ce avea steagul Asia Express, unde au găsit plase cu pește, pe care au fost nevoiți mai apoi să îl vândă în piață. Proba a scos la iveală primele strategii, iar concurenții au scăzut, sau au crescut prețurile pentru a avea clienți și a obține cât mai mulți bani. După ce s-au târguit cu localnicii în două limbi diferite, Lora și Ionuț, Liviu și Andrei, au fost echipele care au strâns aceeași sumă, de aceea au câștigat ambele amuleta, însă ,,amorezii” au fost primii care au plecat către următorul punct de întâlnire, deoarece au ajuns la mal mai rapid.

Concurenții au primit următorul indiciul și au pornit, pe rând, către orașul Hai Phong. În drumul spre al doilea punct de întâlnire, chiar înainte de lăsarea serii, Gina a oprit cursa și le-a pus pe vedete față în față cu al doilea test al iscusinței: să își găsească cazare și mâncare. Vica Blochina și Daniela Crudu au fost norocoasele câștigătoare a unei camere VIP, chiar la un hotel, Ana Baniciu și Raluk au înnoptat în casa unei famiii vietnameze, iar Dorian Popa și mama sa s-au bucurat de o cină chiar la restaurant. Au mâncat pe jos, au învățat să folosească bețele în schimbul tacâmurilor și cu bunăvoința vietnamezilor, toate cele 7 echipe au reușit să supraviețuiască primei nopți în Asia.

A doua zi, cursa a început dis-de-dimineață, iar vedetele s-au lovit de alte mici provocări în drumul lor către opera din Hai Phong: au fost nevoite să facă rost de câte două pălării conice de la localnicii din Vietnam și să îi cumpere Ginei un cadou în valoare de 2 Euro. În lupta contracronometru, Daniela Crudu și Vica Blochina, Dorian Popa și Luminița au fost cele două echipe care au ajuns ultimele la destinație și s-au aflat în pericol de eliminare. Ana Baniciu și Raluk au avut o misiune grea, căci ajunse primele, au fost nevoite să se sfătuiască pentru a stabili ce echipă ar dori să păstreze în competiție. Deși Dorian Popa a fost favorit, pentru că dragonul, elementul cheie al jocului ce stabilește dacă etapa este eliminatorie sau nu, a fost verde, nimeni nu a părăsit jocul din prima etapă.

Cu șapte echipe rămase în cursă, următoarea etapă promite și mai multe întâmplări neprevăzute, care îi vor face pe cei din fața micilor ecrane să fie martorii unei experiențe inedite pe teritoriul asiatic. Explozie de adrenalină, emoții mari, limite depășite și situații imprevizibile, toate fac parte din aventura de neuitat ,,Asia Express , de care telespectatorii Antena 1 se pot bucura și în seara aceasta, de la ora 20:00, în cea de-a doua ediție incendiară a celui mai dur reality- show.

×
Subiecte în articol: Asia Express