x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Înregistrarea care a lansat cariera grupului Beatles va fi scoasă la licitaţie

Înregistrarea care a lansat cariera grupului Beatles va fi scoasă la licitaţie

27 Feb 2016   •   12:23
 Înregistrarea care a lansat cariera grupului Beatles va fi scoasă la licitaţie

Înregistrarea care l-a convins pe George Martin să fie producătorul grupului Beatles, piesă "unică" a istoriei formaţiei britanice, va fi vândută la licitaţie în 22 martie, la Warrington (nord-vestul Angliei), a anunţat vineri casa Omega Auctions, preluată de AFP.

"Acest disc unic de 78 de turaţii, cu +Hello Little Girl+ pe o faţă şi +Till There Was You+ pe cealaltă, a fost imprimat la magazinul HMV din Oxford Street din Londra, fiindu-i apoi prezentat de managerul grupului, Brian Epstein, lui George Martin", arată într-un comunicat Omega Auctions.

Producătorul "a semnat cu ei şi restul este istorie", adaugă casa de licitaţii, care a făcut o "evaluare prudentă" a discului la 10.000 de lire sterline (12.700 de euro). "Unicitatea discului este întărită de scrisul lui Brian Epstein pe etichetă", afirmă în comunicat Mark Lewisohn, specialist în Beatles.

"Este o piesă fabuloasă din istoria grupului Beatles. Sperăm să o prezentăm la muzeul The Beatles Story din Liverpool până în ziua licitaţiei"", a încheiat Omega Auctions. AGERPRES

×