x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Rockstadt Extreme, în creştere faţă de 2013

Rockstadt Extreme, în creştere faţă de 2013

18 Aug 2014   •   19:21
Rockstadt Extreme, în creştere faţă de 2013
Sursa foto: Mihai Vasilescu
Câteva mii de fani din ţară şi străinătate au participat la festivalul de la Râşnov
La ediţia cu numărul doi, concertele începeau în toiul zilei (ora 13. 25) şi se terminau -pe scena principală- după ora 1.00 noaptea, continuând până spre dimineaţă- pe scena a doua. Pentru că şi la Râşnov a fost foarte cald, fanii formaţiilor care evoluau după prânz erau 'duşaţi' cu furtunul pentru a putea rezista temperaturilor ridicate. În prima zi, trupa americană Misery Index n-a ajuns la timp şi a fost reprogramată după headliner, câştig de cauză având Targ3t care a oferit un show impecabil pe scena principală. Seara s-a terminat cu două recitalui 'beton', oferite de Belphegor şi Obituary.

A doua zi, după ora 14.00, Bloodway- noul proiect muzical al lui Costin Chioreanu-  a cântat piesele CD-ului de debut, "Sunstone Voyager And The Clandestine Horizon"- apărut în acest an la label-ul italian I,Voidhanger Records. Cu acest prilej a fost filmat videoclipul piesei titlu iar Bloodway a prezentat- în premieră- o piesă de pe viitorul disc. Pe înserat, formaţia Rotting Christ din Grecia ne-a entuziasmat atât prin piesele alese- best of- cât şi prin atitudinea caldă faţă de public -'fraţii romani'. Cel mai emoţionant moment a fost acela în care grecii au cântat împreună cu publicul 'Cine iubeşte şi lasă', varianta black metal a cântecului lansat de Maria Tănase. Suedezii de la Katatonia au avut un recital impecabil, o oră de muzică elaborată şi un moment de respiro ce a pregătit publicul pentru Behemoth. Grupul polonez, câştigător al premiului Best Album of the Year- la Golden Gods 2014, a avut un show pe măsura renumelui, început cu "Blow Your Trumpets Gabriel" şi terminat ...prea devreme, faţă de dorinţa numeroşilor fani.

Sâmbătă, Rock N Ghenă şi Infected Rain au oferit recitaluri de calitate, în faţa unui număr record de participanţi pentru căldura de afară. Olandezii de la Born From Pain au avut un show energic, extrem de apreciat de fani. Au mulţumit Black Hawk Security şi l-au încurajat pe Andrei Irode să facă crowdsurfing, moment în care zeci de oameni s-au repezit să-l susţină. A lăsat o frumoasă impresie şi 'discursul' solistului Rob Franssen (îmbrăcat într-un tricou Rock n Ghenă!) care a spus: 'indiferent ce ascultăm fiecare, punk, metal sau hardcore, cu toţii suntem o mare familie'. La primul concert în România, americanii de la Skeletonwitch au fost impresionaţi de public dar şi de serviciul de ordine- 'fucking cool', faţă de SUA- a zis solistul Chance Garnette. Seara a fost încheiată cu un mirific recital Dor de duh şi o lecţie thrash metal old school  predată de Sodom. Solistul Tom Angelripper a ţinut să aducă un omagiu lui Motorhead, grupul care l-a inspirat cel mai mult. Trebuie remarcat că la Rockstadt Extreme Fest au fost promovate două festivaluri, organizate de altcineva, la toamnă: Maximum Rock Festival şi November to Dismember. Gest civilizat, ce ar trebui urmat şi de alţii.



×