x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Concursul UNITER: “Cea mai bună piesă românească a anului 2014”

Concursul UNITER: “Cea mai bună piesă românească a anului 2014”

07 Dec 2014   •   18:38
Concursul UNITER: “Cea mai bună piesă românească a anului 2014”

Uniunea Teatrală din România – UNITER, anunţând ediţia 2014 a Concursului de dramaturgie “Cea mai bună piesă românească a anului”, primeşte, până la data de 20 ianuarie 2015 (data poştei), texte pentru a fi înscrise în competiţie.

Autorii care vor să participe la concurs trebuie să trimită piesele de teatru prin poştă sau să le depună individual la secretariatul UNITER în format electronic (salvate pe CD, nu prin e-mail), într-un singur exemplar, nesemnate, cu un motto scurt pe pagina de titlu. CD-ul cu piesa pentru concurs va fi însoţit de un plic închis în care vor figura date despre autor (nume, adresă, telefon, e-mail). Acelaşi motto de pe pagina de titlu va fi înscris şi pe plicul închis cu datele despre autor.

În cazuri bine motivate, piesele pot fi trimise în format dactilografiat, prin poştă sau depuse direct la Secretariatul UNITER. Pentru buna desfăşurare a concursului, UNITER roagă să se aleagă varianta pe CD. Piesele se trimit la adresa: Str. George Enescu nr. 2-4, sector 1, Bucuresti, cod postal 010305, cu menţiunea “Pentru Concursul cea mai bună piesă românească a anului 2014”.

Nu se primesc în concurs piese scurte (într-un act), dramatizări, piese publicate sau reprezentate. Textele înscrise în concurs nu se înapoiază.

Juriul va anunţa piesa câştigătoare la sfârşitul lunii martie 2015, iar Editura UNITEXT o va publica într-un volum ce va fi lansat la Gala Premiilor UNITER din aprilie 2015, când se va decerna şi premiul.

Concursul, premiul şi tipărirea piesei câştigătoare sunt finanţate de Casa Regală a României, sub egida căreia se desfăşoară concursul.

 

 

×