x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Supliment Ediţie Specială - Femeile Ana Becheru, “fata lui Brâncuşi”

Ana Becheru, “fata lui Brâncuşi”

de Alexandra Iulia Ion    |    Petru Zoltan    |    18 Mar 2014   •   16:59
Ana Becheru, “fata lui Brâncuşi”

Preşedintele studenţilor români din Marea Britanie, Ana Becheru, a fost botezată  “Brancuzi’s daughter” de profesorii de la Şcoala de Arhitectură de la Universitatea Kent, din Marea Britanie, încă din prima zi de şcoală. Acum, în timp ce se află în anul de experienţă practică, lucrează ca Project Manager Trainee pentru compania internaţionale EC Harris Buit Asset Consultancy. “Printre proiectele la care am lucrat se numără strategia de reîntoarcere a lanţului de retail Marks & Spencer în Franţa, construcţia de showroom-uri de automobile, renovarea a două hoteluri de 5 stele în Paris şi Geneva etc.” 

Drumul spre Marea Britanie l-a început în urmă cu şapte ani, când a ales să-şi continue studiile la Universitatea Kent. “Marea Britanie m-a atras datorită programului de studiu şi rigoarea Institutului Regal al Arhitecţilor Britanici (RIBA). Este vorba de 3 ani de Bachelors (n.r. ­ Licenţă), urmat de anii de practică obligatorii, apoi Master urmat de practica obligatorie şi o a treia parte finalizată printr-un examen susţinut cu RIBA şi ARB (n.r. ­ Architectural Registration Board). În prezent, Ana Becheru este membră a Institutului Regal al Arhitecţilor Britanici, unde participă la întâlnirile periodice ale arhitecţilor din regat, ocazie cu care se discută noile proiecte de construcţii şi strategiile de design adoptate de fiecare companie de arhitectură. “Nu de putine ori mi s-a vorbit cu admiraţie despre Universitatea de Arhitectură şi Urbanism din Bucureşti şi mai ales despre profesorii care duc numele României la evenimentele organizate la cel mai înalt nivel în strainătate.”

Pe lângă universitate, Ana Becheru s-a implicat în promovarea studenţilor români care studiază în regat. În anul 2010, Camera de Comerţ Britanică-Română a ales-o să coordoneze un proiect “prin care se deschideau uşile companiilor membre camerei către studenţii români prin facilitarea obţinerii de intership-uri în Marea Britanie sau România”. “A fost un eveniment de succes cu participarea a peste 100 de studenţi şi 40 mentori din diversii medii profesionale: medicină, diplomaţie, avocatură, arhitectură şi  business.” Anul acesta, întâlnirea dintre studenţii români şi mentori va avea loc pe 22 februarie, la sediul Institutului Cultural Român din Londra, unde şi-au anunţat deja prezenţa trei europarlamentari români. 


×