x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale A turbat haita

A turbat haita

de Dan Dumitrescu    |    27 Sep 2007   •   00:00

Eugen Muşat provine dintr-un orăşel prăfuit de provincie. Am primit de la Eugen o corespondenţă care conţine două scrisori deschise. Una ii este adresată lui Gică Hagi, cealaltă lui Gigi Becali. Rugămintea care insoţeşte respectivele depeşe este aceea de a le preda eu destinatarilor.

Eugen Muşat provine dintr-un orăşel prăfuit de provincie. Am primit de la Eugen o corespondenţă care conţine două scrisori deschise. Una ii este adresată lui Gică Hagi, cealaltă lui Gigi Becali. Rugămintea care insoţeşte respectivele depeşe este aceea de a le preda eu destinatarilor.

Il voi căuta pe Hagi. Şi atăt! Mesajul către Gigi Becali poate fi rezumat şi transmis pe loc: "Pe mine nu m-aţi păcălit. Nu sunteţi un războinic al luminii. Sunteţi o fantomă a intunericului. Nici Steaua nu mai străluceşte, pentru că e acoperită de Intunecimea Voastră". Trebuie să rup brusc cu romantismul epistolar. Literatura dulceagă omoară cuvăntul. Il secătuieşte de vigoare tocmai atunci cănd el iţi e necesar in comunicarea cu secăturile. Cu fantomele intunericului.

Marile scandaluri ale zilei sunt provocate de guvizii care au căzut in plasa intinsă de Gigi Becali. Cănd zic plasă nu mă refer la invenţia idioată din Ghencea pe care suporterii rapidişti au rezolvat-o prin cuvenită distrugere. Război in curtea adversarilor a stărnit plasa intrigilor ţesute de păstorul cel iscusit. Nu indrăznesc să-i mai zic cel troglodit de-ndată ce a făcut victime printre indivizi care se laudă că tărtăcuţa nu le foloseşte doar pentru a nu fi plouaţi in găt. Bolovanul aruncat de Gigi Becali in "Groapă" se rostogoleşte distrugător. Adevărată sau neadevărată, povestea cu mia de lei, coroborată cu rezultatele mediocre ale echipei, a făcut să turbeze haita. Prima victimă a fost Mircea Rednic. Au urmat conflictele dintre conducerea clubului şi şefii tribali ai galeriei. La mijloc au fost prinşi jucătorii. Au fost deversate tone de zoaie. Nicolae Badea a rămas un bob zăbavă in expectativă. Cristi Borcea a fost obligat la ton jos de trecutul său peluzist. Sacrificatul de serviciu a devenit Vasile Turcu. Cel de la care ne-a fost dat să aflăm că Elias se bucurică la Dinamo mai mult de beneficiile unor afaceri comerciale, decăt de succesele echipei. Meciurile proaste au sărăcit tribuna, dar au sărăcit şi afacerea. Atunci au inceput să fie ameninţaţi jucătorii, care promit să plece de la echipă. Nu cred că se va materializa vreodată respectiva intenţie. Dar cu certitudine fotbaliştii vor fi impovăraţi de o tensiune inutilă. Nu m-aş mira să apară conflicte şi intre suporterii autentici şi suportaţii clubului. In acest caz, meciurile din tribună vor fi mult mai aprige. Rezolvarea definitivă a conflictului pe calea compromisului, croită de Nicolae Badea, nu va aduce pace durabilă. Pisica trebuie ruptă-n două in curtea "căinilor", pentru ca fiecare să-şi vadă de treaba lui.

P.S. Nişte deşelaţi de viaţă forţează detenta, incercănd să-mi prindă fundul. Dar nu-i ajută dantura.Le lipseşte măseaua de minte.

×
Subiecte în articol: editorial