x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Coaliția USL. Sezonul 2.

Coaliția USL. Sezonul 2.

de Adrian Năstase    |    21 Ian 2014   •   14:59

Luni, 6 ianuarie, de Bobotează, a fost pronunțată, în condițiile cunoscute, sentința de 4 ani de închisoare, cu executare, împotriva mea, în Dosarul Zambaccian, adăugându-se față de sentința de la fond și acuzațiile de corupție, acuzații pe care cei trei judecători ce se pronunțaseră în martie 2012, le respinseseră ca nefondate.

În mod evident, această sentință ar fi putut fi gândită, de echipa lui Băsescu, ca un element important în anul electoral care a început, adăugând, din nou, tema "corupției" în dezbaterea publică, încercând, în același timp, să adâncească fisurile dintre PSD și PNL - fisuri ce se amplificaseră la sfârșitul anului trecut. Comentariile liberalilor, după sentință, au arătat că deși anul trecut, ei erau adepții unor dezbateri și modificări legislative de substanță în domeniul justiției, punctul lor de vedere se modificase.

Totuși, săptămâna care a urmat a fost un sfetnic bun și luni, 13 ianuarie, cele două partide, împreună cu PC și UNPR au redescoperit rațiunea coaliției și au hotărât să dea un suflu nou acțiunilor comune din acest an. Probabil că au înțeles că, în fața vicleniei lui Băsescu, aceasta este singura soluție.


×