x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cum va înghiţi Băsescu noul PNL

Cum va înghiţi Băsescu noul PNL

de Dan Constantin    |    19 Aug 2015   •   07:06

Băsescu Traian, sigur pe el după turnirul de spirtoase de la Zilele Meteşului, porneşte ofensiva de toamnă pentru recuperarea Dreptei. A ales strategic Alba Iulia să dea mesajele de adunare băsiştilor rătăciţi, aducându-le aminte că şeful nu pleacă din politică.

Vestea rea pentru români este că Băsescu are acum o imunitate în faţa Justiţiei chiar mai puternică decât în perioada Cotroceni. În timpul mandatului a fost suspendat prin referendum, acum nu putem scăpa de ciumă prin acest mecanism. Ruşinea nu există, minciuna funcţionează ca un blindaj, tupeul maxim este catalizator pentru ambiţiile lui Băsescu.

Vestea cea mai rea este însă pentru noul PNL. Fostul preşedinte are ca ţintă capturarea acestui partid plasat în două bărci. Liberalii autentici, aduşi la tăcere de ,,Tânăra gardă’’, sunt oricum dominaţi de manevrele pedeliste în care Blaga este maestru. Crede cineva că Boc, Roberta Anastase, Vass, Boagiu, Frunzăverde, Sulfina Barbu, Ialomiţianu, Boghicevici, Falcă se uită vreun moment în gura preşedintei Gorghiu? Băsescu a sosit la momentul oportun să bage zâzania în noul PNL, trimiţând în ridicol iniţiativele politice de care liberalo-pedeliştii fac mare caz. Strategia lui Băsescu este foarte simplă. Până la alegerile locale din vara anului viitor va toca partea liberală, îngrăşându-se în sondaje criticându-l şi pe Iohannis. Udrea, tot mai liberă şi în postura de victimă a Justiţiei şi a sistemului pe care l-a creat împreună cu El Lider Maximo, va declara că nu a crezut în derapajul către puterea personală a generalilor. Cei cu nașul în suflet au înțeles parola transmisă. Multe primării vor ajunge la foşti pedelişti şi la mişcătorii populari. După locale, băsiştii se vor alinia în spatele lui Băsescu împreună cu ruşinaţii liberali care vor recunoaşte AM FOST NIŞTE DOBITOCI, ŞEFU`!
 

×