x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Doi armeni competenţi

Doi armeni competenţi

de Dan Constantin    |    15 Sep 2007   •   00:00

Preşedintele nostru proaspăt inzdrăvenit şi-a făcut reintrarea in treburile naţiunii cu o glumiţă. Una din cele multe care se inşiră ca mărgelele intr-o cronică veselă a celui aflat sub mandatul prezidenţial. Capul seriei a fost "di granda", explicănd unor ziarişti, printre frapiere, principiul călăuzitor in politica externă: gura plină de la marele licurici. După asta, nici nu mai contează ce a mai spus, sunt doar completări. Episodul "armeni" a urmat după "ţiganca impuţită", aşa că, in ordinea firească, ar veni la rănd evreii. Dl Băsescu Traian a vrut să o dreagă, explicăndu-ne de ce il ştampilează pe Vosganian drept incompetent. Pentru a minimaliza deranjantul Consiliu Naţional al Combaterii Discriminării, care l-a incondeiat cu un avertisment pentru "ţiganca impuţită", preşedintele vrea să pună instituţia respectivă pe făgaşul analizării bancurilor cu olteni, ardeleni ş.a.m.d. Şmecher dom’ Băsescu, să vedem dacă-i ţine figura şi Consiliul se va transforma intr-un căţeluş ascultător, aşa cum este Parchetul la ordinele Cotrocenilor.

Lejeritatea de comportament a dlui Băsescu Traian ii joacă de multe ori feste. Cănd a scos o perlă cu armeanul competent, sunt sigur că pacientul inzdrăvenit chiar a vrut să-i mulţumească doctorului care l-a operat la tiroidă. Cănd amestecă supărările politice ale preşedintelui Băsescu, multe de altfel, cu sentimentele pacientului vindecat Băsescu, iese un ghiveci exploziv. Fiind nevorbit in timpul internării, avea o grabă nebună să inceapă lupta politică. Şi... a comis-o!

Şi, evident, nu este pentru ultima oară. Dl Băsescu are o capacitate extraordinară de a da de lucru instituţiilor statului puse in situaţia să-i analizeze deciziile sau derapajele verbale. Guvernul, Parchetul, serviciile secrete, Parlamentul, Curtea Constituţională, tribunalele sunt marcate de deciziile, plăngerile, supărările, duşmăniile, iubirile sau faptele dlui Băsescu.

Toate au o explicaţie foarte simplă: este convins că in lume sunt doar doi armeni deştepţi: doctorul chirurg Ghemigian şi... Traian Băsescu. Nu-i el doctor Honoris Causa al Universităţii din Erevan?

Un popor intreg nu ştia că va fi văduvit de marea carte a armenilor deştepţi de un băiat de port căruia nu i-a prea plăcut cartea.

×
Subiecte în articol: basescu editorial