x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Erorile doamnei Prună

Erorile doamnei Prună

de Dan Constantin    |    28 Ian 2016   •   22:05
Erorile doamnei Prună

După o furtunoasă şedinţă de plen a CSM, ministrul Justiţiei a dat o declaraţie ieşită din gândirea Anei Pauker. Încercând să justifice ordinul primit de la Monica Macovei pentru elimin­area lucrărilor ştiinţifice scrise în puşcării, doamna ministru a spus că măsura elimină discrim­inarea dintre munca fizică şi munca intelectuală. Aşadar, săpatul la şanţuri şi datul cu bidineaua, activităţi utile şi căutate în penitenciare, sunt puse în inferioritate de cei care în timpul detenţiei continuă să gândească şi să decanteze un produs al muncii cu capul, cum se spune.
Doamna Prună îl trimite pe profesorul Mencinicopschi, doctor în ştiinţe, să pună mâna pe rindea dacă vrea să-şi diminueze pedeapsa. Ministerul Justiţiei, în loc să rezolve proble­ma cu discernământ, să găsească normele pentru a elimina abuzul de utilizare a facilităţii prevăzute în regulamentul de executare a pedepselor, găseşte că este cel mai bine să elimine prevederea respectivă. În şedinţa CSM, poziţia bolşevică a doamnei ministru a fost tamponată de opiniile unor jurişti care au toate ţiglele pe casă.
Ca o mare concesie făcută soci­etăţii interesate de subiect, Raluca Prună a mai spus că va pune proiectul de abrogare pe site pentru dezbatere, deşi nu este obligată să o facă. Secreto­mania care învăluie această nouă reglementare încă din ministeria­tul lui Cazanciuc este spartă doar pentru yesmenii care înconjoară instituţiile justiţiei. Campania virulentă împotriva câtorva auto­ri de lucrări scrise în puşcării a fost susţinută din interiorul minis­terului care, vezi Doamne, trebuie acum să corijeze situaţia.
Cinstit ar fi să iasă doamna Prună şi să spună clar că măsu­ra de scădere a pedepsei prin publicarea de lucrări ştiinţifice nu se aplică lui Dan Voiculescu şi celor condamnaţi în lotul Telepa­tia. Ar fi o continuare firească a manierei în care a fost dirijat dosarul ICA de la anularea NUP, până la alegerea procurorului corupt Eva să-l instrumenteze, să-l justifice prin practici telepati­ce şi, în fine, să-l redea complet­ului paraşutat la Curtea de Apel. Dacă ar proceda aşa, s-ar simpli­fica lucrurile, nu am mai acuza-o pe Raluca Prună de introducerea unei noi revoluţii culturale de tip maoist în care intelectualii sunt reeducaţi prin munci fizice.

×