x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Prună: Am mințit la CEDO! Urmează demiterea din Guvern?

Prună: Am mințit la CEDO! Urmează demiterea din Guvern?

de Dan Constantin    |    07 Oct 2016   •   08:09
Prună: Am mințit la CEDO! Urmează demiterea din Guvern?

În fine, Raluca Prună recunoaște că minte. Declarația a fost făcută de ministrul Justiției într-un cadru oficial, este înregistrată, poate fi verificată. În 6 octombrie 2016, participând la ședința de plen a CSM, din care face parte instituțional, Prună Raluca a intervenit în dezbaterea de la punctul trei pe ordinea de zi și a afirmat: ,,Am mințit la CEDO”. A repetat spusele, explicitând că a făcut-o în cunoștință de cauză, informând CEDO că se vor construi în România 7 (șapte) penitenciare noi, deși bugetul nu prevedea alocarea banilor. Așadar, o minciună deliberată, pregătită, susținută cu date false, invocând un act politic esențial al Guvernului din care face parte - bugetul pe 2016.

În 14 iunie 2016, un comunicat CEDO informează că președintele Curții Europene a Drepturilor Omului, Guido Raimondi, a primit-o la Strasbourg pe Raluca Prună, la întrevedere participând Iulia Motoc, judecător din partea României, și grefierul Curții, britanicul Roderick Liddel.

Prună se afla în acel moment sub presiunea rapoartelor CEDO care avertizau asupra stării de criză din sistemul penitenciarelor din România. Prună recunoaște imediat după revenirea de la Strasbourg că sancțiunile pecuniare care planau asupra administrației de la București sunt de minimum 80 de milioane de euro pe an. Logic, cuantumul sancțiunilor i-a fost comunicat ministrului român în cursul discuției cu Raimondi, iar Prună, ca să iasă din situația dificilă, a servit înaltului oficial european minciuna cu cele 7 penitenciare. Evident că asigurarea dată în 14 iunie de un reprezentant al Guvernului român că s-a trecut la o extindere substanțială a spațiilor de detenție prin programul amplu de investiții avea menirea să amâne un verdict aspru. Minciuna cu picioare scurte a ieșit la iveală la scurt timp. La protestele ample din închisorile din România participă atât deținuții, cât și personalul penitenciarelor care reclamă extinderea spațiilor și cer condiții omenești. Prună vine și recunoaște, constrânsă de realitatea dramatică a sistemului penitenciar, că a mințit deliberat la CEDO.

Este singura minciună debitată de Prună Raluca? Multe din afirmațiile și acțiunile ei au fost puse la îndoială de magistrați care i-au cerut demisia în adunările generale. Acum, după ce ministrul Justiției pune Guvernul României într-o situație gravă, de inducere în eroare a Instanței de la Strasbourg, demiterea Ralucăi Prună apare ca singura soluție pentru premierul Cioloș. Altfel, premierul României este solidar cu mincinoasa Prună.

 

×