x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Trufaşele campionatului s-au pierdut în ceaţă

Trufaşele campionatului s-au pierdut în ceaţă

25 Noi 2009   •   00:00

Săptămâna a început prost pentru trei dintre cele mai fiţoase competitoare ale primei ligi. Steaua, Dinamo şi CFR Cluj au strănutat luni un fotbal de toată greaţa. Pardon! Am vrut să spun de toată ceaţa. O ceaţă pe care fudulele campionatului n-au împrumutat-o din capriciile meteorologice. Produsul există din belşug, pe stoc, în mintea demolatorilor care s-au pripăşit prin fotbal deghizaţi în mari conducători.



Trofeul ruşinii a fost cucerit în etapa a 14-a, fără drept de apel, de Steaua. Azilanţii din Ghencea au capotat la Ploieşti pe cont propriu. Astra, în drumul ei spre victorie, nu a fost nicicum pusă în situaţia de a cheltui cine ştie ce virtuţi ale fotbalului. Steaua nu mai sperie pe nimeni. Steaua poartă fraudulos numele unei mari echipe. La ora actuală, Steaua a ajuns o biată jucărie la cheremul unui patron pe care îl caracterizăm ca fiind capricios doar pentru a ne feri de verdicte culpabile. Iar capriciosul patron testează rezistenţa jucăriei sale cu exagerată insistenţă. Echipa Steaua a ajuns tampon în conflictele pe care Gigi Becali le are cu suporterii, a ajuns trambulină politică, a ajuns centură de siguranţă socială şi, cel mai grav, a ajuns cobaiul pe care patronul îşi testează presupusele competenţe în domeniu. Cei care au iubit cândva, cu adevărat, Steaua asistă dezastrul acompaniaţi de tristeţea creată de imposibilitatea intervenţiei directe. Cu responsabilitatea opoziţiei active s-au împroprietărit suporterii mai proaspeţi ai Stelei, indivizi ale căror acţiuni par mai degrabă duşmănoase decât în scopul redresării situaţiei. Apetitul lor pentru scandal generează orbirea totală. Ţintesc patronul, dar fac victime printre jucători şi alţi meseriaşi ai fotbalului.

Una dintre victimele scandalurilor bezmetice de la Steaua a fost Marius Lăcătuş. Antrenorul care la echipa lui de suflet nu a fost lăsat să lucreze, antrenorul care a fost izgonit din Ghencea, a înălţat Vasluiul pe prima poziţie a clasamentului. Cu Marius pe bancă, Vasluiul a realizat luni a şasea victorie consecutivă în campionat. Victorie obţinută împotriva unei alte trufaşe a ligii lui Mitică, CFR Cluj. Împotriva altei trufaşe şi a unui alt trufaş, Iuliu Mureşan, individ care declara după meci că a asistat la o partidă echilibrată, că echipa pe care o conduce a pierdut doar din cauza a două greşeli individuale. Prin această declaraţie Iuliu Mureşean demonstrează că este una dintre marile greşeli individuale de la CFR. Altfel ar fi observat şi el ceea ce a observat Bogdan Mara. Că Vasluiul a meritat categoric victoria şi a demonstrat că merită să fie liderul campionatului.

Cea de-a treia făloasă a campionatului care s-a pierdut în ceaţa fotbalului de luni şi în ceaţa propriei construcţii se numeşte Dinamo. Borcea ameninţa cu neprezentarea dacă meciul de la Timişoara nu va fi arbitrat de o brigadă străină. Fereala sa viza deopotrivă hoţia sau prostia fluieraşilor autohtoni. În cele din urmă au fost aduşi arbitri străini şi Dinamo s-a prezentat la meci. Dar a fost învinsă tot de prostie şi de hoţie. La prima cauză au contribuit combatanţi dinamovişti din teren. Hoţia îi vizează pe conducătorii dinamovişti. Aceştia îşi fură singuri căciula câtă vreme protejează menajeria viciilor din Groapă.

×
Subiecte în articol: editorial