x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Votul, ca amorul pe bani

Votul, ca amorul pe bani

de Lucian Avramescu    |    14 Iul 2009   •   00:00
Votul, ca amorul pe bani

Mi-am furnizat, imbecil, drogul democraţiei, devenind de 20 de ani dependent. Voinţa liber exprimată a poporului care, nu-i aşa?, nu greşeşte niciodată, prin votul care devine parola magică a libertăţii şi şansa nimicirii din faşă a dictaturilor de orice fel.



Tirania omorâtă prin vot. Şmecherii politici, însetaţi de putere, cu chelie sau mustăcioară ca Hitler, crăcănaţi sau oblici, ajunşi prin excrescenţa malignă a setei de putere în vârf, pot fi daţi jos nu cu parul, nu cu mitraliera, ci cu votul.

Votul, religia lumii moderne, care a făcut din Vestul Sălbatic America de azi şi din Europa inchiziţiei şi arderilor pe rug Europa senină şi prosperă de azi. Vax! Vorbe în vânt în România revoluţiei sângeroase care a abolit pe veci, vezi Doamne, orice sămânţă de abuz la nivelul cetăţeanului proclamat liber, demn şi suveran. Concluzia mea ultimă e că românul a devenit liber să-şi negustorească votul. E singura industrie rentabilă. E singura industrie prosperă în vremuri de criză.

Ca la casa de curve - îi poţi obţine favorul votului pe bani. Au fost cumpărate în ultimele două campanii electorale voturi cu 50 de lei bucata sau voturi pe aprobări, pe lucrări politice arvunite din timp, dar şi pe zahăr, orez, mălai, biscuiţi. O fată din Moldova, studentă, îşi tocmeşte amorul pe cartofi. Cu un sac de barabule devii abonat la una partidă de sex pe săptămână timp de o lună fără să mai negociezi fiecare întâlnire în parte. Nu ştiu dacă piaţa votului a coborât la barabule.
Probabil că da!

Ne facem iluzia că Băsescu îşi obţine voturile prin spectacolul de şolduri pe care-l oferă zilnic la televizor, prostind mulţimea fascinată de vioaiele sale unduiri. Aş! În paralel se dezvoltă, cu un avânt incredibil în vremuri de criză, această industrie a cumpărării voturilor de care vorbeam mai sus. Vara asta, care ne arată o Românie făcută din case inundabile, o Românie în orice clipă inundabilă, piteşte marea strânsură de bani pe care o operează structuri din ce în ce mai bine unse.

Cine strânge mai mulţi bani acela va câştiga alegerile prezidenţiale din toamnă. Cei mai mulţi bani în această ţară, escrocată şi-n iluziile ei cele mai înalte, îi au Traian Băsescu şi partidul lui. Ultima statistică oficială publicată de toată presa arată că PD-L a plătit cel mai mult pentru un vot în campania europarlamentarelor. A ridicat incredibil bursa votului într-o ţară în care nu nehotărâţii sunt cei mai numeroşi, ci cei dispuşi să-şi vândă chiar şi diavolului, dacă va da mai mult, votul.

Nu va câştiga alegerile Traian Băsescu? Am văzut marea escrocherie a campaniei "nevinovate" a Elenei Băsescu, independentă până-n tocurile pantofilor. O prietenă, Monica Ridzi, ministru azi, care-i peria dimineaţa părul şi o spăla pe picioare, iscăleşte un contract cu o firmă de 116.000 de euro pentru servicii publice. Patronul respectivei firme jură că nu a primit decât 16.000 de euro şi habar n-are ce s-a întâmplat cu ceilalţi 100.000.

Presa zice că banii ăştia s-au dus în campania Ebei. Această murdărie este o mostră din mocirla electorală care va veni. Are educatul Principe Radu, asimilat de una dintre cele mai respectate Case Regale din Europa, bani să cumpere voturi? N-are! Şi nici nu va asuda să-i obţină. Nu-i este în fire. Nici măcar Geoană, reprezentantul unui partid care a curvit şi el destul pe ogorul votului cumpărat, nu are experienţa de bordel a celor care stăpânesc acum România.

Bogaţii liberali ai lui Crin Antonescu, singurul candidat prezidenţial care locuieşte la bloc, sunt în stare sau sunt dispuşi să cumpere atâtea barabule pentru flămânzii României? Să fim serioşi! Fiul meu, avocat, are un caz legat de şase inşi din Bucureşti care au votat cu buletinul la vedere în toate secţiile de votare luate la rând. Cum sunt oamenii ăştia?, l-am întrebat. Nişte amărâţi, mi-a răspuns el. Nici nu s-au ascuns. Habar n-au că riscă puşcăria.

În Chitila, un ţigan avut, care îşi face fără aprobări depozit de cherestea, oferă 1.000 de voturi contra aprobare. La mine în sat e unul, despre care am mai scris, care mănâncă râme pentru o votcă. Cine-i dă votci mai multe acela îi va avea votul. Câţi amărăşteni dispuşi să se prostitueze electoral are

România? O puzderie şi vor fi până-n toamnă şi mai mulţi. Nu mai asudaţi, stimaţi analişti şi confraţi, analizând prestaţiile electorale ale cadânelor politice! Fiţi atenţi doar la cine fură mai multe portofele. Şi cele mai multe portofele, mai ales din bani publici, umflă deocamdată oamenii lui Traian Băsescu.

Aici se va decide preşedintele. Contează mai puţin că eu îl voi vota pe oricare din cei trei candidaţi valizi pentru turul II - Geoană, Antonescu sau Principele Radu - în ordinea în care-i indică sondajele.
Va câştiga bordelul cel mai avut.

×
Subiecte în articol: editorial bani