x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Echipa de dezbateri a Universității Harvard pierde confruntarea în fața unui grup de prizonieri

Echipa de dezbateri a Universității Harvard pierde confruntarea în fața unui grup de prizonieri

08 Oct 2015   •   09:18
Echipa de dezbateri a Universității Harvard pierde confruntarea în fața unui grup de prizonieri

Pe scena unui concurs de dezbateri a avut loc o confruntare mai mult decât neobișnuită. Într-o echipă se aflau trei studenți eminenți de la Harvard, iar oponenții nu erau egalii de la Princeton și Yale, cum ar fi fost normal, ci un grup de deținuți.

Potrivit www.telegraph.co.uk, a fost o dezbatere diferită de toate celelalte - și în ciuda faptului că au fost nevoiți să susțină o moțiune în care nu credeau - condamnații au sfidat logica și i-au înfrânt pe studenții de la Harvard.

Cei trei pușcăriași din echipa câștigătoare, Carl Snyder, Dyjuan Tatro și Carlos Polanco, au fost puși în situația de a susține teza conform căreia școlilor publice ar trebui să li se permită să respingă elevii ai căror părinți au intrat ilegal în Statele Unite.

Deținuții au impresionat jurații cu argumentul lor. Ei au susținut că în situația în care școlile publice ar respinge studenții, organizațiile non-guvernamentale sau școlile cu mai multe fonduri ar putea să se implice și să le ofere copiilor educație la standarde superioare.

Anais Carell, 20, membră a echipei de dezbateri de la Harvard a declarat pentru the Wall Street Journal că „au fost prinși cu garda jos” și că prestația oponenților i-a impresionat. În plus, în doi ani de când și-au început activitatea, condamnații au fost învingători și în confruntările cu echipa Academiei Militare a Statelor Unite și cu cea a Universității din Vermont.

Unul din învingători, Polanco, reținut pentru omucidere, a conchis spunând că se simt onorați că le-a fost acordată această șansă și că astfel au ajuns să aibă mai multă încredere.
 

×