x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun NASA ÎNGROZEȘTE întreaga lume: PĂMÂNTUL se va cufunda în șase zile de ÎNTUNERIC TOTAL (VIDEO)

NASA ÎNGROZEȘTE întreaga lume: PĂMÂNTUL se va cufunda în șase zile de ÎNTUNERIC TOTAL (VIDEO)

26 Oct 2014   •   19:16
NASA ÎNGROZEȘTE întreaga lume: PĂMÂNTUL se va cufunda în șase zile de ÎNTUNERIC TOTAL (VIDEO)

Este imposibil să nu fi întâlnit această informație, cel puțin o dată, pe mail, pe site-uri sau răspândită de prietenii de pe Facebook. În toate formele ei, știrea apocaliptică citează o informare a NASA conform căreia în luna decembrie a acestui an, mai precis în săptămâna 16-22 decembrie, lucrurile vor sta nașpa rău pentru planeta Pământ și pentru viețuitoarele acesteia...

Pe scurt, lucrurile stau cam așa: din cauza prafului cosmic provocat de o furtună solară de mare anvergură, care va bloca 90% din razele Soarelui, Terra va rămâne într-un con de întuneric în perioada menționată.

Directorul NASA, Charles Bolden, este citat ca fiind autorul anunțului, la finalul căruia a explicat că, deși este cea mai mare furtună solară din ultimii 250 de ani, omenirea nu are de ce să se panicheze.

Un al oficial NASA, Earl Godoy, este citat spunând că locuitorii Pământului nu trebuie să se teamă, problemele fiind surmontabile: "Ne vom baza exclusiv pe lumina artificială pentru cele șase zile, ceea ce nu este o problemă”, ar fi spus omul de știință.

Impactul acestei știri, bramburită pe toate site-urile, în toate limbile, a generat un imes impact. Nimeni dintre cei care au citit-o nu au căutat să se convingă pe site-ul NASA că ar fi adevărată și nicio logică nu și-a mai pus problema asemănării în descriere a unei furtuni solar cu una de nisip, în care este perfect posibil ca praful deșertului să se ridice și să întunece totul.

Izvorul acestei farse de proporții, care a întunecat mințile și perspectivele de viitor ale multor oameni a fost site-ul de divertisment huzlers.com, cunoscut pentru numeroasele hoax-uri - știri inventate - pe care le-a fabricat de-a lungul timpului!

Așa ca, stați liniștiți, nu se întunecă nimic, nici măcar în decembrie, sau poate doar  e întuneric perpetuu în mintea celor care publică informația fără să menționeze foarte clar că e o glumă PROASTĂ și  completamente FALSĂ! Și mai este o problemă, dacă energia consumată pentru (re)scrierea, afișarea și distribuirea acestei informații false ar fi fost folosită altfel, poate că niște oameni de pe planeta asta ar fi avut fie și pentru o zi acces la apă potabilă!


×