x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun SCENĂ RARĂ în curtea Palatului Buckingham! În ce ipostază a fost surprins un soldat din Garda Reginei Elisabeta a II-a (VIDEO)

SCENĂ RARĂ în curtea Palatului Buckingham! În ce ipostază a fost surprins un soldat din Garda Reginei Elisabeta a II-a (VIDEO)

05 Sep 2014   •   13:15
SCENĂ RARĂ în curtea Palatului Buckingham! În ce ipostază a fost surprins un soldat din Garda Reginei Elisabeta a II-a (VIDEO)

Garda Reginei Elisabeta a II-a este formată din soldaţi care trebuie să păzească Palatul Buckingham, faimoşi pentru uniformele roşii şi căciulile lor imense din blană de urs.

Patru soldaţi stau de pază în afara Palatului Buckingham atunci când Regina se află în reşedinţă, în timp ce două astfel de santinele stau la posturile lor speciale atunci când Majestatea Sa este plecată. 

Garda se schimbă la fiecare două ore şi, la fiecare 10 minute, face câte 15 paşi. În restul timpului, soldatul stă în post fără cea mai mică mişcare, fără să răspundă sau să-i privească pe trecători, scrie New York Daily News.

Se pare însă că mai sunt şi excepţii. Un soldat din Garda Majestăţii Sale, plictisit probabil de rutina mişcărilor, a fost filmat de un turist în timp ce făcea piruete sau executa paşi de dans, spre deliciul turiştilor strânşi la poarta Palatului.

Scroll pentru video

Potrivit unor surse militare, gestul soldatului nu va rămâne nepedepsit, acesta riscând sancţiuni disciplinare.

×