x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Slovacia: Etnicii maghiari nu pot solicita vreo formă de autonomie

Slovacia: Etnicii maghiari nu pot solicita vreo formă de autonomie

de Ovidiu Ciutescu    |    24 Noi 2008   •   00:00

Ministrul slovac de Externe, Jan Kubis, a declarat că autorităţile din ţara sa nu vor permite populaţiei de etnie maghiară să obţină vreo formă de autonomie, relatează postul de radio B92 în pagina electronică.



"Serbia recunoaşte drepturile colective ale minorităţilor, Slovacia nu o face şi nu intenţionăm să recunoaştem nici o formă de autonomie  a vreunei minorităţi etnice", a declarat Kubis pentru cotidianul Dnevnik. El a menţionat că Slovacia respectă drepturile individuale ale cetăţenilor ei, indiferent de etnia acestora, şi a subliniat că acest stat membru UE nu va acorda drepturi colective nici unei comunităţi, inclusiv celei maghiare.
Kubis a criticat solicitările liderilor minorităţii maghiare din Voivodina care susţin ca obţinerea autonomiei să devină principala politică a Ungariei în UE, subliniind că "acest lucru nu se va întâmpla în Slovacia".

"Nu comentez politica Budapestei în privinţa minorităţilor maghiare din alte ţări, dar ştiu ce măsuri luăm în Slovacia, întrucât poziţia minorităţii maghiare din Slovacia este responsabilitatea noastră. Nu vom permite negocieri în acest sens nici la nivel bilateral nici la nivelul UE ", a adăugat ministrul, citat de Mediafax. Ministrul slovac de Externe a menţionat că ţara sa garantează fiecărui cetăţean, inclusiv celor care aparţin minorităţilor etnice, toate drepturile pe care le au conform standardelor europene.

×
Subiecte în articol: lumea slovacia