x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Big Brother de vremuri noi: Ni se pregăteşte “ADN-ul electronic”

Big Brother de vremuri noi: Ni se pregăteşte “ADN-ul electronic”

22 Iul 2014   •   13:33
 Big Brother de vremuri noi: Ni se pregăteşte “ADN-ul electronic”

O echipă de cercetători britanici a pus la punct un sistem de identificare a unui internaut după comportamentul lui online. Aplicarea tehnologiei numite eADN va permite conectarea la calculator sau la telefonul mobil fără parolă şi va contribui la eradicarea furtului de identitate pe internet, relatează 20minutes.ch. 

Modelul pus la punct de colectivul de la Oxford BioChronometrics înregistrează, printre altele, viteza cu care se tastează, felul în care este manipulat mouse-ul sau modul de a ţine smartphone-ul. În total, 500 de feluri de a acţiona, care alcătuiesc un număr de combinaţii pe care specialiştii de la Universitatea din Oxford le numesc 'ADN electronic' (eADN).

Ca şi ADN-ul, eADN-ul este aproape imposibil de falsificat, întrucât este foarte greu să nu fii tu însuţi când te conectezi la internet, a declarat Adrian Neal, director al Oxford BioChronometrics, pentru The Guardian. 

Această tehnologie ar putea detecta şi când un utilizator a consumat droguri, comportamentul său diferit de cel obişnuit, dar, acest aspect nu face obiectul studiului menţionat. (Agerpres)



×