x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Cum a crezut toată lumea că extratereștrii există

Cum a crezut toată lumea că extratereștrii există

26 Aug 2015   •   15:27
 Cum a crezut toată lumea că extratereștrii există

Pe 25 august, în anul 1835, a apărut primul dintr-o serie de articole despre Lună care anunțau cea mai importantă descoperire din istoria omenirii, scrie playtech.ro.

Atunci când auzim noțiunea ”Marea Farsă Lunară”, cei mai mulți dintre noi am fi tentați să ne gândim la aselenizarea din 1969 și teoriile conform cărora aceasta a fost regizată de către cei de la NASA. Dar anul 1969 nu a fost nici de departe primul în care Luna s-a aflat în centrul atenției. Cu 134 de ani înainte ca Neil Armstrong și Buzz Aldrin să pășească pe satelitul natural al Pământului, un ziar american denumit ”The Sun” publica o serie de șase articole care anunțau probabil cea mai importantă descoperire din istoria științei.

Totul a început, mai exact, în data de 21 august 1835, cu un scurt articol apărut în The Sun. Acesta era, aparent copiat din ”The Edinburgh Courant”, și afirma că Sir John Herschel, unul dintre cei mai importanți și cei mai cunoscuți astronomi ai acelor vremuri, făcuse o descoperire extrem de importantă în laboratorul  său din Capul Bunei Speranțe, cu ajutorul unui telescop de dimensiuni foarte mari.

Mai multe, pe playtech.ro.

×
Subiecte în articol: extraterestrii luna farsa