x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget CyArk – Patrimoniul cultural al umanităţii, disponibil online

CyArk – Patrimoniul cultural al umanităţii, disponibil online

08 Oct 2014   •   18:26
CyArk – Patrimoniul cultural al umanităţii, disponibil online
CyArk, organizaţie non-profit care îşi propune să creeze o arhivă digitală a siturilor de patrimoniu din lume, a lansat un portal interactiv care permite utilizatorilor să facă un tur virtual al celor mai populare locuri de pe planetă. Noutatea este reprezentată de tehnologia actualizată de scanare 3D.

Organizaţia, cu sediul în California, şi-a propus ca timp de cinci ani începând din 2013 arhiva digitală să includă 500 de situri. Până în prezent, portalul a postat informaţii şi fotografii despre 70 de situri din întreaga lume. 

Pe lângă cele 70 de situri deja existente, au fost adăugate pe listă alte 60 de obiective care urmează să fie introduse, inclusiv cartiere istorice din New Orleans sau Philadelphia. Turnul Londrei este unul dintre cele mai recente monumente introduse. 

În proiectul 'CyArk500' sunt implicate persoanele din cadrul organizaţiei CyArk, precum şi reprezentanţi ai fundaţiilor sau organizaţiilor de păstrare a patrimoniului la nivel mondial, corporaţii, companii IT şi instituţii de cultură şi educaţie din întreaga lume. (Agerpres)





 


 

×
Subiecte în articol: patrimoniu cultural CyArk scanare 3D