x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Investitorii Apple cer acţiuni împotriva dependenţei de telefoane la copii

Investitorii Apple cer acţiuni împotriva dependenţei de telefoane la copii

08 Ian 2018   •   16:38
Investitorii Apple cer acţiuni împotriva dependenţei de telefoane la copii

Doi dintre cei mai mari investitori de la Apple cer producătorilor iPhone să acţioneze împotriva dependenţei copiilor de smartphone-uri, în contextul unei îngrijorări crescute referitoare la efectele pe care tehnologia şi site-urile de socializare le au asupra tinerilor, scrie The Guardian.

Într-o scrisoare deschisă către Apple, Jana Partners, cu sediul în New York, şi California State Teachers Retirement System au spus că firma trebuie să facă mai multe pentru a ajuta copiii să lupte împotriva dependenţei de telefoane.

“Acesta este un consens dezvoltat peste tot în lume, inclusiv în Silicon Valley, conform căruia potenţialele consecinţe pe termen lung ale noilor tehnologii trebuie să fie luate în considerare de la început şi nicio companie nu poate să-şi externalizeze această responsabilitate”, au spus investitorii, care controlează, împreună, 2 miliarde de dolari din stocul Apple.

“Apple poate juca un rol definitoriu în semnalizarea către industrii că atenţia specială pentru sănătatea şi dezvoltarea noilor generaţii este atât o afacere bună, cât şi un lucru bun care trebuie făcut”.

Grupul a cerut companiei Apple să ofere instrumente pentru a ajuta copiii să evite dependenţa şi să ofere părinţilor mai multe opţiuni pentru a proteja sănătatea copiilor prin utilizarea monitorizată. Sistemul de operare de la Apple oferă deja control parental limitat, inclusiv restricţii asupra anumitor aplicaţii, utilizarea de funcţii, precum locaţia, şi accesul asupra anumitor tipuri de conţinut.

Investitorii au spus că Apple ar trebui să permită părinţilor să seteze o limită de vârstă pentru folosirea telefonului şi să implementeze limite ale funcţionării ecranului, ore în timpul cărora telefonul poate fi folosit şi să blocheze serviciile site-urilor de socializare.

De asemenea, aceştia au sugereat că Apple ar trebui să stabilească un comitet de expertiză care să includă şi specialişti pentru dezvoltarea copiilor, care ar trebui să producă rapoarte anuale şi să ofere companiei informaţii referitoare la această problemă.

Apple nu a comentat.

×