x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Zenbo, robotul inteligent de la Asus

Zenbo, robotul inteligent de la Asus

de Georgiana Ionita    |    13 Iun 2016   •   20:30
Zenbo, robotul inteligent de la Asus

Producătorii taiwanezi de la compania Asus au lansat recent un robot de ultimă generație pe care care și-l poate permite oricine.

Zenbo, majordomul cu forma unui aspirator, are două picioare, este capabil să înţeleagă comenzile vocale, să vorbească și să se miște singur prin casă.

Robotul Zenbo costă 400 de euro, aproximativ prețul unui smartphone performant, și se descurcă de minune să distreze copiii prin jocuri, dansuri, cântece sau povești, dar și să aibă grijă de probleme serioase, cum ar fi controlul anumitor sisteme casnice, precum televizorul, aerul condiționat sau becurile inteligente.

Noul gadget poate fi programat să anunțe atunci când trebuie să iei medicamente, îți poate citi rețete culinare și îndeplinește cu brio rolul de paznic al casei, fiind dotat cu camere de luat vederi care se pot controla de la distanță.

Emoțiile micului majordom sunt redate cu ajutorul expresiilor faciale, pe ecranul cu touch screen care ține locul chipului. Asus a anunțat că încă lucrează la dezvoltarea mai multor funcții ale robotului inteligent până va ajunge pe piață.

Micul majordom, care amintește de celebrul roboțel Wall-E, este un membru de nădejde al familiei.

×